Ръководството на Етър Велико Търново излезе с официално становище по

...
Ръководството на Етър Велико Търново излезе с официално становище по
Коментари Харесай

Етър: Няма проблем да получим лиценз за Лига Европа

Ръководството на Етър Велико Търново излезе с публично мнение във връзка европейския лиценз на клуба. По-рано през днешния ден от Българския футболен съюз оповестиха имената на тимовете, които получават право да показват България в Европа през идващия сезон. Сред тях обаче не е името на „ болярите”.

По-късно обаче стана ясно, че великотърновци въобще не са кандидатствали за евролиценз, а само за подобен за Първа лига. От БФС пък коригираха материала в уеб страницата си, като допълниха, че „ клубовете, които не са подали молба за лиценз за присъединяване в шампионатите на УЕФА, само че завоюват такова по състезателен път, могат да подадат молба за долицензиране след края на шампионата. Заявката ще бъде прегледана навреме от Лицензионната комисия към Българския футболен съюз.”

Ето и формалното мнение на Етър:

„ Заявили сме присъединяване в Първа лига и по тази причина получаваме лиценз за Първа лига. Ако придобием право на присъединяване в Лига Европа, незабавно ще подадем документи за лиценз за евроучастие и няма никакъв проблем да го получим. Етър дава отговор на всички условия. Няма проблем – примерно в случай че тим от Втора лига завоюва Купата на България, процедурата е безусловно същата”, разяснява административният шеф на Етър Страцимир Тинчев.

Още по тематиката:

От Етър не са кандидатствали за евролиценз

Етър не получи лиценз за Европа
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР