Ръководството на дружеството Златни пясъци сезира Окръжната прокуратура във Варна,

...
Ръководството на дружеството Златни пясъци сезира Окръжната прокуратура във Варна,
Коментари Харесай

Ръководството на Златни пясъци сезира прокуратурата за незаконосъобразни действия на кмета на Варна

Ръководството на сдружението " Златни пясъци " сезира Окръжната прокуратура във Варна, Върховната административна прокуратура и Европейската прокуратура за незаконосъобразни дейности на кмета на Варна Иван Портних  Иван Портних Иван Николаев Портних e български политик от Политическа партия ГЕРБ, кмет на община Варна от 15 юли 2013 г. Роден е на и общинската администрация.

Сигналът им е във връзка желаните позволения за слагане на преместваеми търговски обекти на територията на курорта, предава Българска национална телевизия.

В изказване на сдружението се показва, че още от предходната година за обектите има скица за разполагане, която дават отговор на Закона за устройство на Черноморското крайбрежие и са утвърдени от министъра на туризма.

Въпреки това основният проектант на Община Варна отхвърля да издаде разрешителни. След обжалване Върховният административен съд с решение от 9 март тази година анулира отхвърли на основния проектант, от което следва, че сдружение " Златни пясъци " би трябвало да получи позволения за слагане на краткотрайните обекти.

До момента обаче това не е станало. В жалбата си по този мотив от сдружението се базират на изтеклите периоди за осъществяване на правосъдните решения, както и на изявление на кмета Иван Портних  Иван Портних Иван Николаев Портних e български политик от Политическа партия ГЕРБ, кмет на община Варна от 15 юли 2013 г. Роден е на, в което съгласно тях той удостоверява, че е заповядал на основния проектант на Общината да наруши закона.

Те стачкуват и против променената процедура за издаване на разрешителни за краткотрайни обекти.

От сдружение " Златни пясъци " упорстват прокуратурата да спре закононарушенията на варненската общинска администрация.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР