Ръководството на дружеството и синдикатите подписаха споразумение, според което увеличението

...
Ръководството на дружеството и синдикатите подписаха споразумение, според което увеличението
Коментари Харесай

Вдигат заплатите на работещите в Български пощи с общо 19 %

Ръководството на сдружението и синдикатите подписаха съглашение, съгласно което нарастването ще бъде на два пъти – със задна дата от 1 януари и от 1 юни. Ваучерите за храна стават 100 лева на месец.

След поръчка за ефикасна стачка през днешния ден синдикати и държавно управление се споразумяха заплатите на работещите в " Български пощи ", без управителните позиции, да бъдат увеличени с 19% на два пъти – със задна дата от първи януари с 11 % и с 8% от юни. Вдигат се и сумите за ваучери за храна с 40 лева - от 60 на 100 лева

Министър Христо Алексиев заяви, че желанията са били нарастването да е по-голямо, само че министерството се е водело и от това сдружението " Български пощи " да остане устойчиво. Започнал е и проект за оздравяването му.

" Предвижда се разширение на броя на услугите. Смятам, че с този проект за излекуване в границите на три години ще реализираме пазарен дял на куриерските услуги сред 10 и 12% и това е напълно действително ", съобщи Христо Алексиев, длъжностен министър на превоза и известията.

Юлия Димитрова от 30 години работи в " Български пощи " в Русе. Смята, че е било извънредно време да се усилят заплатите им и това би трябвало да става от време на време съгласно растежа на инфлацията.

" По-голяма част от сътрудниците се съгласиха, имайки поради тежкото финансово положение на " Български пощи ", само че това не значи, че в бъдеще още веднъж няма да имаме искания заплатите ни да бъдат обновени ", сподели Юлияна Димитрова.

Според пощенските чиновници в столицата поради инфлацията нарастването ще се усети действително като 15 на 100.

" Имаме цялостна протестна подготвеност към момента,но към този момент това, което ни дават значи,че се мисли за нас и сме с вярата, че нещата ще се оправят и страната в действителност ще обърне взор към български пощи ", съобщи Евелина Пилитова, шеф на пощенски клон в София.

Синдикатите одобряват съглашението през днешния ден за компромисно и считат, че би трябвало да се мисли и за възстановяване на изискванията на труд в пощите, които в този момент са мизерни.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР