Ръководството на Държавната консолидационна компания сигнализира за липсващи документи, заради

...
Ръководството на Държавната консолидационна компания сигнализира за липсващи документи, заради
Коментари Харесай

ДДК може да загуби 50 млн. лева, заради липсващи документи

Ръководството на Държавната консолидационна компания алармира за изчезнали документи, поради които сдружението може да загуби 50 млн. лева

Пред публицисти изпълнителният шеф на компанията Венцислав Димитров посочи, че ДКК е страна в търговски спор, по силата на който претендира възнаграждение на сума в размер почти на 75 млн. лева

По думите му фирмата-длъжник е завела дело за изтекла отминалост, което може да завоюва поради изчезналите истински документи, подписани сред ДКК и частната компания.

Димитров съобщи, че предшественичката му на поста Смиляна Нитова не е уведомила нито проверяващите органи, нито принципала за съществуването на подобен проблем.

През 2018 година Държавната консолидационна компания е закупила нещо за 25 млн. лева с концепцията, че при осъществяване на отговорностите, ще получи 75 млн., изясни изпълнителният шеф Венцислав Димитров, което по думите му е прелестен бизнес проект. Но, Димитров посочи, че стартират договаряния с длъжниците, те не заплащат, след което предходната година се завежда неоправдателен иск против длъжника.

Димитров разяснява, че буди терзание това, че предходният шеф Смиляна Нитова не е уведомила за казуса. Той посочи, че на 6 юли тази година е поискана информация от предходното ръководство на компанията, като съгласно Димитров това е несръчен опит да се оневини Нитова с нейните дейности.

За случая е сигнализиран ДАНС.

По думите му въпросната договорка не е изключение, само че при другите няма действителен сходен проблем. Димитров разясни, че длъжникът е комерсиално сдружение „ Кимира “.

Венцислав Димитров добави, че ДКК е комерсиално сдружение и като такова упражнява своята активност в отбрана на корпоративни си, а не политически ползи. По думите му би трябвало да подхващат дейности за оптимално бързо излекуване на компанията.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР