Ръководството на Държавната консолидационна компания (ДКК) отправи контраобвинение на уволнения

...
Ръководството на Държавната консолидационна компания (ДКК) отправи контраобвинение на уволнения
Коментари Харесай

ДКК с контраобвинение към уволнения шеф на Ел Би: Използвал е мляко от Унгария, Полша и Румъния

Ръководството на Държавната консолидационна компания (ДКК) насочи контраобвинение на уволнения шеф на държавната компания " Ел Би Булгарикум " Николай Маринов.

Според тях той самичък е прекратил работа с локални производители на мляко и е сключил контракти с две компании медиатори, които внасяли суровина от Унгария, Полша и Румъния.

 

В началото на януари членовете на Съвета на шефовете в компанията трябвало да подпишат протоколи с непроверени данни, съобщи на изключителна конференция новият началник на " Ел Би Булгарикум " Владимир Русев.

Позицията на ДКК идва, откакто във вторник уволненият Николай Маринов упрекна управлението на ДКК в оказване на напън да приключи договорите за изкупуване на мляко от частни стопани във Видинско и напън от страна на служебния стопански министър Николай Стоянов да стартира да внася мляко от Унгария.

 

Ето какво още споделиха пред публицисти от ръководтсвото на ДКК:

 

„ Няколко дни след моето назначение - на 7 януари, бяхме извикани за първо съвещание на Съвета на шефовете. Предполагах, че то ще има чисто опознавателен темперамент – да се срещнем с сътрудниците, да изберем ръководител на Съвета на шефовете, изпълнителен шеф и да си разделим дилемите. Но на самото заседание получихме дневен ред с 9 точки, по които авансово не бяхме получили нито предложения, нито материали. След като подписах първия протокол, се тормозих. В подточка 5 беше препоръчано закупуването на транспортни средства, част от тях - профилирани, и още два леки автомобила. В следствие този протокол ни беше възложен за автограф, без да обсъждаме характера на точките. Тогава се замислих, че нещо не е наред. В продължение на месец след подписването валяха различни сигнали от базата ни във Видин за злоупотреби, порочни практики, изключително при доставката на първични материали ”, описа Владимир Русев.

 

И добави, че е гласувал кредит на доверие на Маринов, като е дал своя вот по всички точки, без да ги ревизира.

 

„ След това започнах да ревизирам какво съм подписал. Оказа се че по точка 5, която гласи: " След извършени разисквания Съветът утвърждава за снабдител 2 броя леки коли от компания МИПИ -АУТО ООД  за обща сума 76 573 евро без Данък добавена стойност ", предложения не ни бяха предоставени от господин Маринов. След направена информация в страницата на оторизирания представител на марката стана ясно, че цената на техния уебсайт е 64 530 лева с Данък добавена стойност. Разликата за един автомобил беше 30 153 лева Тоест, за двата автомобила сме платили 60 206 лева повече ”, разяснява още Русев.

 

„ Другото, което ми направи усещане, е точка 9, обвързвана с даването на опцията на изпълнителния шеф да взима решения, да договаря първични материали и материали, без ограничаване в размера на цената ”, добави още той.

 

„ Била съм очевидец на голям брой управителни стилове и практики. Градили сме с доста отдаденост репутацията на сдружението. Не мога да остана безразлична към дейностите, които се развиват последните дни. Като представител на служащите и чиновниците на " Ел Би Булгарикум "   желая да изразя тяхното мнение – „ Г-н Маринов, спрете с ПР акцията и с операцията на публичното мнение в своя употребява и за сметка на сриване на репутацията на " Ел Би Булгарикум ". Работниците и чиновниците желаят Маринов да се извини за породените неудобства и дискомфорт ”, изясни  юрисконсулт в сдружението.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР