Ръководството на БФБаскетбол е срещу промените в Закона за хазарта,

...
Ръководството на БФБаскетбол е срещу промените в Закона за хазарта,
Коментари Харесай

Баскетболът също е против измененията в Закона за хазарта

Ръководството на БФБаскетбол е против измененията в Закона за хазарта, които ще повлияят отрицателно на редица български клубове, които се спонсорират от букмейкърски компании. Елитните футболни клубове, както и Волейболен клуб " Славия ", също се оповестиха срещу промените в Закона.

Ето и формалната позиция на БФБаскетбол:

Ръководството на Българска федерация по баскетбол намерено декларира своята отрицателна позиция по отношение на опитите за промени в Закона за
хазарта посредством Законопроект № 054-01-50, импортиран в Народното събрание на 04.06.2020 година от Валери Симеонов. Рестриктивните текстове, според които „ хазартни игри в игрално казино и/или игри с игрални автомати се провеждат единствено в хотели с категория пет звезди, в курортни комплекси и обитаеми места според приложението към закона, както и в територии и обитаеми места, отстоящи на не повече от 20 км от шосейните, железопътните, морските и речните гранични контролно-пропускателни пунктове “, ще нанесат извънредно тежък удар по финансирането на огромна част от организациите в българския спорт.

Ако въпросната наредба бъде призната, съвсем всички игрални зали ще преустановят своята активност. Вследствие на това спонсорството и рекламата на уредниците на
хазартни игри в българските противоречиви клубове и федерации ще бъде прекратено. Това би се отразило пагубно на тяхната активност, а стремежът към реализиране на високи противоречиви резултати от страна на огромна част от българските спортистите ще се трансформира в измамлив.
Българска федерация по баскетбол смята, че импортираният от господин Симеонов законопроект би имал подобен резултат с въвеждането на сухия режим в Съединените американски щати през интервала 1920–1933 година, ако бъде признат от Народното събрание на Република България. Режимът, прочут още като прохибиция, е забранявал продукцията, вноса, износа, транспорта и продажбата на всевъзможни алкохолни питиета и напитки на територията на Съединени американски щати. Претекст за налагането на сухия режим са пиянските прояви на имигрантите-работници. Последиците от този акт са пагубни.

Вместо да бъдат интегрирани в обществото, новите имигрантски маси се консолидират в незаконни групировки. В реалност интервалът на деяние на сухия режим е интервал на образуване на мафията в Съединени американски щати, която стартира да управлява незаконния импорт и разпространяване на алкохол. Консумацията на спиртни питиета в страната се усилва, като даже се употребява по-ниско качество на по-високи цени. Сухият режим разединява американското общество.
Ръководството на Българска федерация по баскетбол смята, че верният метод в оправянето с пристрастяването към
хазартни игри е изместването на фокуса върху превантивни разяснителни акции измежду обществото, а не върху налагането на строги рестриктивни ограничения от страна на законодателя.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР