Ръководството на баварския Християнсоциален съюз (ХСС) "напълно подкрепя" плана на

...
Ръководството на баварския Християнсоциален съюз (ХСС) "напълно подкрепя" плана на
Коментари Харесай

Критични дни за Меркел у дома

Ръководството на баварския Християнсоциален съюз (ХСС) "напълно поддържа " проекта на министъра на вътрешните работи и водач на партията Хорст Зеехофер за ускорение на процеса за недопускане и изпъждане на незаконни мигранти от територията на Германия, съобщи генералният секретар на ХСС Маркус Блуме, представен от ТАСС.

"Искаме да реализираме промени на процедура по този въпрос ", акцентира Блуме по телевизия ZDF.

Проблемът с противодействието на незаконната миграция провокира спор в ръководещата коалиция сред Християндемократически съюз (ХДС) на канцлера Ангела Меркел и ХСС.

Традиционният баварски съдружник на Меркел й сложи ултиматум и настоя Берлин да предприеме едностранно ограничения за отбрана на националните граници, като заплаши в противоположен случай да напусне общата парламентарна група на ХДС-ХСС в Бундестага.

След две седмици следва среща на високо ниво на Европейски Съюз. ХСС чака до тогава Меркел да реализира компромис с европейските си сътрудници за по-ефективно противопоставяне на притока на мигранти.

Ако това не се случи, Зеехофер има намерение да издаде министерски декрет, който подрежда на федералната полиция да стартира огромен надзор по границата и да гони мигранти, които към този момент са получили отвод за даване на леговище във Федерална Република Германия.

Тогава на канцлера ще остане единствено един вид - да смъкна доверието си от вътрешния министър и да го уволни. ХСС обаче следователно може да скъса връзките си с ХДС, което ще е равнозначно на завършек на настоящето държавно управление в Берлин.



Междувременно министър председателят на немската провинция Бавария Маркус Зьодер съобщи, че ХСС ще реши дали да продължи да упорства за политика на недопускане в страната на някои бежанци, само че вътрешният министър Зеехофер ще реши дали и по какъв начин да приложи тази политика, която би раздрала десетилетния съюз сред ХСС и ХДС на Меркел.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР