Ръководството на баскетболния клуб Рилски спортист (Самоков), в лицето на

...
Ръководството на баскетболния клуб Рилски спортист (Самоков), в лицето на
Коментари Харесай

Рилски спортист свали доверието си от ръководството на БФБаскетбол

Ръководството на баскетболния клуб Рилски състезател (Самоков), в лицето на президента на клуба инж. Петър Георгиев, старши треньора Людмил Хаджисотиров и секретаря Борислав Чилингиров, даде специфична конференция в постройката на Националния стадион " Васил Левски ", на която изрече възмущението си от избора на БФБаскетбол на Велико Търново за хазаин на финалната среща в шампионата за Купата на България.

Двубоят ще се играе на 3 март от 17:30 часа в старопрестолния град, като в разногласието за оценката един против различен излизат тимовете на Рилски състезател и Левски Лукойл.

" За нас това е трети подобен мач в последните десетина години - един път победихме Лукойл (Академик) и един път загубихме от Левски, а в този момент ни следва да играем против новосформирания тим от тези два клуба. Хубаво е, че се класирахме за финала, само че сега това не е най-важното ", сподели инж. Георгиев.
" Важното е, че федерацията продължава да води политика на фаворизиране на избрани клубове. Начинът, по който бе избран домакинът на финалната среща, ме кара да мисля, че има вмешателство на външни фактори. Когато управлението на федерацията се поддава на подобен напън, тогава с него няма по какъв начин да реализираме някакви триумфи. Нашето предпочитание бе финалът да бъде на задоволително място и за двата тима, тъй като искахме да закараме 250-те деца, които упражняват в нашата школа, на мача и да се насладят на този празник. Трудно е, когато един деца би трябвало да пътуват 600 километра в двете направления в границите на един ден. Така няма по какъв начин да се развива баскетболът у нас. Когато попитах (президента на БФБаскетбол) Георги Глушков, за какво Велико Търново е хазаин на финала, той ми отговори, че бил приказвал авансово с кмета на града и всичко било уредено. Желанието на федерацията било по този начин да се помогне на Търново за възраждането на баскетбола в града, само че това мен надълбоко ме съмнява ", добави Георгиев.

" Знам само, че желанието на Константин Папазов и Тодор Стойков бе мачът да бъде в Търново. Знам, че за Левски ще бъде празник, защото в същия ден почитателите имали събор в града, а на идващия ден им предстояло посещение на футболния Черно море. Нас обаче това не ни устройва, защото искахме тъкмо децата да могат да се насладят на тази среща, а в този момент ще би трябвало да ги караме да пътуват по 300 километра в едната посока. За мен Георги Глушков взе напъл безпринципно решение и от през днешния ден нататък смъквам доверието си към него. Този човек се подиграва с баскетбола. Бях подготвен да се съглася Рилски състезател да играе финала даже в зала " Универсиада " (залата на Левски Лукойл), само че ми бе казано, че мачът би трябвало да е на безпристрастен терен и не можело ", разяснява още Георгиев.

" Знаем, че за Левски Лукойл щеше да бъде по-лесно, в случай че във финала играеха с Академик Бултекс 99, защото в пловдивския тим има двама техни играчи. Федерацията позволи едно невиждано обединение на два тима по средата на сезона с обяснението, че по този начин щяло да се помогне на българския баскетбол. Както и сами виждате, там всеки ден идват нови играчи и нови треньори от чужбина, а мястото за българските играчи става все по-ограничено. За страдание с това управление на БФБаскетбол мъжкият баскетбол самоуверено е тръгнал по стъпките на женския. Георги Глушков не се интересува от развиването на българския баскетбол, не е оказал помощ на нито един дребен тим по време на ръководството си, а федерацията се управлява извънредно зле и с всеки минал ден ситуацията става все по-лошо и злополуката се задълбочава ", добави президентът на самоковския отбор.

Старши треньорът Людмил Хаджисотиров също изрече терзанието си по отношение на провеждането на финала във Велико Търново, само че съобщи, че играчите му са пределно мобилизирани и са подготвени да дадат всичко от себе си.

" Решението трябваше се вземе 50:50, като федерацията се съобрази с настояванията и на двата тима. Класирането ни на финала е огромен триумф за нас, тъй като то е второ за последните три години и демонстрира, че работим вярно. Готвим се за този мач цяла година, ще се борим крепко и ще играем за победа. В отбора няма кадрови проблеми и всички упражняват на доста високо равнище ", сподели Хаджисотиров.

" Дали купата ще се играе в сегашния формат, или в предходния, при който бе с крайна осмица, това за нас няма такова огромно значение, изключително откакто успяхме да се класираме. Лично за мен остарелият формат беше с една концепция по-атрактивен, само че и новият си има своя сексапил. Левски Лукойл е любимец в срещата, само че нашият състав също е много класен и чакам да се получи един доста равносилен и забавен мач ", добави треньорът на самоковския тим.

От Рилски състезател прибавиха, че клубът ще провежда пътешестване за почитателите на отбора, които желаят да поддържат тима във значимия мач във Велико Търново. Самоковци, както и Левски Лукойл, ще разполагат с по 600 билета за мача, а още 400 билета ще бъдат пуснати в свободна продажба за последователите на баскетбола в остарялата столица.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР