Ръководствата на Прокуратурата и Българския лекарски съюз проведоха среща по

...
Ръководствата на Прокуратурата и Българския лекарски съюз проведоха среща по
Коментари Харесай

БЛС и прокуратурата обсъдиха мерки срещу агресията към медици

Ръководствата на Прокуратурата и Българския лекарски съюз организираха среща във връзка случаите на експанзия против медици.

На нея бяха разисквани основаването на координиран механизъм, както и методите на използването на законите, тъй че да се обезпечи отбрана на лекарите на работното им място.

Участниците в срещата дискутираха и нуждата от взаимни дейности на институциите за смяна на публичните настройки и възвръщане на доверието към работещите в системата на опазването на здравето.
 Раследват следващо нахлуване над лекари във Велико Търново
Раследват следващо нахлуване над лекари във Велико Търново

Пациентка избягала за женитба желае да оздравее незабавно

През 2015 година Прокуратурата и Министерството на здравеопазването подписаха Споразумение за съдействие и взаимоотношение, според което основният прокурор Сотир Цацаров издаде заповед за обезпечаване на предпочитано следствие при случаи на похищения против медици , по опция по реда на бързото произвеждане.

Припомняме, последният сходен случай е от края на предходната седмица, когато в Специализираната белодробна болница " Д-р Трейман " във Велико Търново бяха нападнати лекари и медицински сестри.

На 21 януари 35-годишна жена атакува здравната сестра от Горна Оряховица . По тази причина ден по-късно медиците от Спешната помощ в града заплашиха с групова оставка.

На 22 януари пък двама мъже и една жена нападнаха медицински екип в Отделението по хемодиализа на МОБАЛ " Д-р Стефан Черкезов ".

Заради следващите случаи на проявена експанзия по отношение на медицински чиновници министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев сезира основния прокурор и настоя следствията да бъдат извършени по реда на бързото произвеждане.
 Лекарският съюз пита къде е човечността при тази експанзия по отношение на медици
Лекарският съюз пита къде е човечността при тази експанзия по отношение на медици

Болниците не били място за разпра и насилие
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР