Ръководствата на няколко презокеански тръста, осигуряващи финансирането на ключови НПО-та

...
Ръководствата на няколко презокеански тръста, осигуряващи финансирането на ключови НПО-та
Коментари Харесай

САЩ разследват вербувала ли е Нели Куцкова магистрати  с американски пари

Ръководствата на няколко задокеански тръста, осигуряващи финансирането на основни НПО-та в България проверяват сигнал, че средствата, които в продължение на десетилетия са наливали за бистрота и правосъдна промяна, били разходвани за меко казано аморални практики от бг-фондации със съучастието на компрометираната някогашна съдийка Нели Куцкова.
 
Въпреки, че  синодалната ѝ възраст и просташки нрав повече подготвят към старческо усамотение, провалената говорителка на Съюза на съдиите не стопира да досажда с наличието си, тиражирайки опорките на Иво Прокопиев и Христо Иванов. До наскоро тя беше въплъщение най-много на порочната процедура правото да се гази от заплатен партиен ботуш и на ниска цена слугинаж, сервилничейки лизеугоднически на господарите си.
 
Съвсем скоро  към името ѝ може да се лепнат много съществени обвинявания за търговия с въздействие в правосъдната система. И то с пари на щатските данъкоплатци.
 
Източници, осведомени със наличието на частните тъжби до американските фондации разкриват, че в тях написа по какъв начин Нели Куцкова, в качеството си на член на УС на " РискМонитор ", е уреждала съдии с директно или косвено присъединяване в апетитни планове против ангажимент да отсъждат в интерес на дефинира лица с олигархични обвързаности. Финансите се превеждали под на пръв взор благовидната форма на хонорувани участия в семинари, изнасяне на научни отчети, правене на изследвания, оценки за влияние, повишение на административния потенциал и прочие синекурни действия, на които мъчно се хваща дирята.
 
Няколко каузи, решени от съдии, близки до Куцкова, в интерес на хора от орбитата на Иво Прокопиев, обаче увредили съществено ползите на регистрирани у нас компании с US-участие. Така кълбото от политическо-криминалните обвързаности на Нели Куцова почнало да се разплита, а сигналите до Съединени американски щати не закъснели.
 
Доста преди потърпевшите от " правораздаването " на Куцкова да потърсят отмъщение, журналистически следствия потвърдиха, че тежко подвластната и професионално компрометирана съдийка е в злокобни обвързаности с юристи на знакови подсъдими с несметни благосъстояния и медийна власт.
 
Над 33 млн. лв. са лапнали от грантове магистрати, адвокати и дежурни протестъри, близки до ВИП-пенсионерката Нели Куцкова. Тя дружно с  Даниела Доковска, която адвокатства на обвинени в укриване на налози за стотици милиони левове, си е поделила част от сладките дотации по план за основаване на Бюра за правна помощ. Това надалеч не е единственият допир сред двете, чиито имена попадат в НПО-та, свързани между тях. Така да вземем за пример, съгласно данните в системата за фирмено разузнаване ДАКСИ и отчетите в регистъра на Министерство на правосъдието на неправителствените организации, до 2013 година Куцкова е била в управата на „ РискМонитор “ на шефа на УС на „ Отворено общество “ Стефан Попов и юрист Йонко Грозев. В същото време Йонко Грозев е и в управата на Българския институт за правни начинания на Христо Иванов. Любопитното е, че когато Иванов се запъти към изпълнителната власт, на негово място, съгласно финансовия отчет на БИПИ, в борда на института влиза точно юрист Даниела Доковска, свидетелства в. " Труд ".
 
Там с изключение на с Грозев Доковска си партнира и с един от програмните шефове на „ Отворено общество “ - Иванка Иванова. Друг любопитен миг е, че „ РискМонитор “ е заделил част от парите, усвоени по планове от „ Отворено общество “ и „ Америка за България “ за друга видна „ протестърка “ Антоанета Цонева. През 2011 година сдружението е субсидирало нейния Институт за развиване на обществената среда, който самичък по себе си също се е облажил с грантове за 1,2 млн. лв..

Ако фактологията от частните тъжби до Съединени американски щати бъде потвърдена, а обвързаностите доказани, ще има ли български магистрат, който да потърси отговорност на преялата с власт разединителка на правосъдната система? Това се питат публицисти, съдии прокурори и юристи, омерзени от недосегаемостта на Прокопиевата слугиня Куцкова. Или както споделя самата тя …„ Най-големият проблем в нашата система са хората, които са апатични "
Източник: crimesbg.com
 



 
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР