Ръководни кадри в системата за сигурност за излезли в неплатен

...
Ръководни кадри в системата за сигурност за излезли в неплатен
Коментари Харесай

Бойко Рашков: Чистка няма, има смяна на кадри в МВР, службите за сигурност са се обезглавили

Ръководни фрагменти в системата за сигурност за излезли в неплатен отпуск до септември, откакто е било назначено служебното държавно управление.

Това съобщи в ефира на служебният министър на вътрешните работи Бойко Рашков. По думите му излезлите в отпуск са " прекомерно доста на брой ".

" Знаете ли какъв брой доста се разболяха, когато встъпи в служба служебният кабинет. Знаете ли, че службите за сигурност у нас са излезли в неплатена отпуска до месец септември. Пита се в задачата: Кой им е разрешил да получат този отпуск? (...) Регионалният шеф на Пловдив, всички управителни длъжностни лица в системата за сигурност у нас сега са в неплатен отпуск. А кой им е разрешил, в случай, че те са на директно послушание на министър - ръководителя? Не на този, на предходния. Оставям на вашите фенове да си отговорят сами. Държавата сега е без управления на службите ни за сигурност. Тези служби са се самообезглавили ", разгласи Рашков.

И добави, че хората на основни длъжности в системата са назначени от предходната власт.

Рашков отхвърли обвиняванията, че уволненията в Министерство на вътрешните работи са чистка и сподели, че не е бил наясно, че едното от отстранените от служба лица - Бойко Славчев, е очевидец по делото с джиповете и президентския секретар Пламен Узунов.

" Доколкото знам (това дело - бел. ред.) не се движи, стои сега в прокуратурата с политическа цел. То може да се завърши доста бързо, само че това не се прави. Целта е политическа ", съобщи вътрешният министър.

" Българският гласоподавател желае смяна и ще я получи. Тази смяна не може да се осъществя без промяна и на ръководители в обособените ведомства ", добави той.

Рашков заяви, че в министерството ще има още смени на чиновници заради несправяне с работата и нарушавания.

" Когато в Министерството на вътрешните работи има информация, че в някои обитаеми места на последните избори са получени 95-98% от гласовете единствено за една партия под строй и това се повтаря непрестанно, поражда естествено подозрение по какъв начин се получава по този начин. (...) Включително имам данни и информация за обезпечаване на опция за прекосяване през границата на мигранти. Имам и информация, че високопоставени ръководители са употребили служебна кола, с която са аварирали в почивен ден, без заповед за командировка, дружно със фамилията си и няма взето никакво отношение към този началник. Включително откакто завърши инспекция, която съм назначил, че в някои районни дирекции на вътрешните работи, се съхраняват към момента машини за гласоподаване, които са били превозени за 4-ти април. Трябва да проверим какво вършат тези машини там. Кой им е разпоредил да се съхраняват и кой го е разпоредил, могат ли да бъдат манипулирани... ", съобщи още служебният министър.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР