Ръководителят на Украинския институт за политика (UIP) Руслан Бортник назова

...
Ръководителят на Украинския институт за политика (UIP) Руслан Бортник назова
Коментари Харесай

Коя „единствена нишка” сдържа Русия бързо да реши „въпроса за Донбас”?

Ръководителят на Украинския институт за политика (UIP) Руслан Бортник назова главната причина, поради която Москва се въздържа от бързо военно решение на „ въпроса за Донбас “.
На първо място политологът означи, че Киев основава образа на „ ново пускане на спокойно политическо споразумяване.
Мирният декор би трябвало да сътвори заблуда за градивно отношение на настоящето държавно управление. Това следвало от усилването на диалозите за избран „ клъстърен проект “ - обновена скица за спокойно решение на обстановката в Донбас.
„ Русия обаче упорства за пряк разговор сред Киев и управленията на ДЛНР. Всички схващат, че нова война ще утежни преговорните позиции на Киев. Големият брой жертви от страна на Украйна ще усилят напрежението в обществото и ще натоварят тежко управляващите “ - съобщи специалистът.
Моделирайки най-вероятния излаз от събитията, Руслан Бортник акцентира, че сега Москва въобще няма интерес от война отвън границата си.
„ Военното обостряне е нерентабилно за Русия. Сега се взема решение ориста на Северен поток-2. Като цяло мирът в Украйна се крепи на „ последната, единствена тънка нишка - на Северен поток-2 “ - споделя политологът.
Според него блокирането или завършването на газовия план ще „ развърже ръцете " на Кремъл.
„ Тогава ще стане налично военното решение. В Русия доста добре схващат, че украинското държавно управление, макар цялата си „ страховитост “, е исполин на глинени крайници, даже на един крайник “ - обобщава шефът на UIP.
По-рано бе обявено, че съветският политолог Виталий Третяков уточни, че би трябвало най-малко една официална стъпка на Руската федерация към изостряне на връзките или провокация, която Зеленски чака, с цел да стартира война в Донбас.
Украинските медии към този момент оповестиха, че Киев е отправил публично искане към Съединените щати да изпратят американски войски (или НАТО) в Украйна, защото Русия към този момент е почнала „ намерено лишаване на нейна територия “.
Съединени американски щати в подмяна ще получат избрани територии за военни бази в Източна Украйна, пристанище на Черно море и пристанище на Азовско море.
Превод: Ганчо Каменарски
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР