Ръководителят на търговията на САЩ изразява загриженост относно лицензионния мандат на Индия за внос на лаптопи, таблети

...
От Шиванги АчаряНОВО ДЕЛХИ (Ройтерс) - Ръководителят на търговията на
Коментари Харесай

От Шиванги Ачаря

НОВО ДЕЛХИ (Ройтерс) - Ръководителят на търговията на САЩ Катрин Тай изрази загриженост пред Индия относно Новата заповед на азиатската нация, налагаща лицензи за внос на лаптопи, таблети и персонални компютри, според изявление.

Намесата на Тай идва на фона на опасения, че режимът на лицензиране може да повлияе на доставките от Apple и Dell и да принуди фирмите за стимулиране на местното производство.

"Тя отбеляза, че има заинтересовани страни, които се нуждаят от възможност да прегледат и да дадат принос, за да се гарантира, че политиката, ако бъде приложена, няма да окаже неблагоприятно въздействие върху износа на САЩ за Индия," според изявлението на САЩ, публикувано след срещата на Тай с министъра на търговията на Индия Пиюш Гоял на 26 август.

Тай беше в Индия, за да се присъедини към срещата на министрите на търговията на Г-20 миналата седмица в западния щат Раджастан.

Новият лицензионен режим на Индия, който трябва да влезе в сила на 1 ноември, има за цел да „осигури надежден хардуер и системи“ да навлязат в нацията. Той също така се стреми да намали зависимостта от вноса, да стимулира местното производство и отчасти да се справи с търговския дисбаланс на страната с Китай, според служител на индийското правителство.

Индия и САЩ също ще продължат дискусиите за намиране на решение към единствения двустранен спор между двете нации в Световната търговска организация, който включва мерки от Ню Делхи върху определен внос на селскостопански продукти в страната, според изявлението. Шест други спора бяха взаимно разрешени по-рано тази година.

(Докладване от Шиванги Ачаря; Редактиране от Шарън Сингълтън)

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР