Ръководителят на Световната здравна организация Тедрос Гебрейесус пристигна в пострадалия

...
Ръководителят на Световната здравна организация Тедрос Гебрейесус пристигна в пострадалия
Коментари Харесай

Десетки страни продължават да изпращат помощи за бедстващите в Турция и Сирия

Ръководителят на Световната здравна организация Тедрос Гебрейесус дойде в потърпевшия от земетресението сирийски град Алепо. Той ще обиколи някои лечебни заведения и приюти с министъра на опазването на здравето на Сирия и губернатора на Алепо. Той заяви, че носи незабавни медицински консумативи към 37 тона. СЗО ще продължи да дава незабавни медицински услуги и още незабавни доставки. Утре ще има още една доставка с над 30 тона, сподели той. Той даде обещание, че ще работят и за справяне с въздействието от земетресението.

Доброволци в Египет изпълниха кутии с дарения, които ще бъдат изпратени в Сирия за засегнатите хора. Сред тях са съществени хранителни артикули, одеяла, облекла и бебешко мляко. Кампанията за дарения в Кайро набира скорост, тъй като хората са неръплеви да оказват помощ.

" Планирахме да съберем два тона дарения, които да изпратим в Сирия. Те станаха доста повече, в сравнение с предполагахме. 12 огромни товарни автомобила и още три самолета, всеки от който ще транспортира по 20 тона. Достигнахме 90 тона като обща сума на събраните дарения. А имаме оптимален потенциал от 120 тона ", споделя Хасан Абдул Таауаб, чиновник на фондация " Татанаки ".

Индонезия също изпрати помощ и екип за търсене и избавяне в Турция след опустошителното земетресение. От индонезийска военновъздушна база излетя градски екип, формиран от 62 души, дружно с пет тона помощи. Доставките включват храна, одеяла, зимни облекла, палатки и лампи, захранвани със слънчева сила, както и особено подготвени кучета.

" Заминаването на екипа в тази първа партида е значимо, като се има поради смисъла на търсенето и спасяването на жертвите, които към момента са заровени под руините на постройките и се правят и до през днешния ден ", счита Мухаджир Ефенди, координационен министър за човешкото развиване и културата.

Турция отвори граничен пункт с Армения, с цел да разреши доставката на филантропична помощ за потърпевшите от земетресенията в 10 южни турски провинции. Пет камиона с филантропична помощ минаха през граничния пункт Аличан в турския окръг Ъгдър. За финален път пунктът е употребен през 1988 година, когато турският Червен полумесец доставя помощ след земетресението в Армения.

Цялата сухопътна граница сред Турция и Армения е затворена от 1993 година насам, след конфликти по границата.

Австрийската войска прекрати избавителните интервенции в опустошената от земетресението Турция заради утежняване на " обстановката със сигурността ". Говорителят описа, че 82-ма бойци от звената за помощ при бедствия на австрийската войска са намерили леговище „ в базов лагер с други интернационалните организации в южната провинция Хатай. Те дойдоха с 45 тона съоръжение и съумяха да спасят девет души от руините.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР