Ръководителят на сегашния режим в Тайпе Цай Инвен подаде оставка

...
Ръководителят на сегашния режим в Тайпе Цай Инвен подаде оставка
Коментари Харесай

Юрий Тавровский: Тайванските избори са достоен плод на злонравието

Ръководителят на настоящия режим в Тайпе Цай Инвен подаде оставка като водач на Демократическата прогресивна партия заради загубата на болшинството от нейната партия на локалните избори. Символ на неуспеха беше завоюването на кметския пост в столицата от представителя на съперничещата партия “Гоминдан ” Чан Уанан. Не единствено че този 45-годишен политик е правнук на Чан Кайши, само че може да размени Цай Инвен и да стане новият водач на Тайван след „ огромните “ избори през 2024 година. Сензационните резултати от волеизявлението безапелационно приказват за неодобрение от политиката на ръководещата партия, която в името на илюзорния " суверенитет " докара Тайван до ръба на война и икономическа обсада.

През последните години Цай Инвен сподели, че е чисто и просто марионетка на Съединените щати и аргументи обилни вреди на бизнеса и филантропичните ползи на 23-милионното население на Тайван. Огромни загуби понасят локалните предприятия, свързани с континента от доста индустриални и финансови вериги. Една трета от тайванския експорт е ориентиран към китайските пазари. Построени са големи тайвански заводи като “Фокскон ” в Джънджоу, където 600 000 души сглобяват електроника. Партията “Гоминдан ” споделя правилото на „ един Китай “ с Пекин и е в положение бързо да изведе Тайван от положение на военна борба и да се върне към взаимноизгодно статукво. По-голямата част от популацията на острова поддържа " тайванската еднаквост " и не желае да стане част от КНР като провинция. Но тайванците сигурно ще поддържат компромис, който Китайската комунистическа партия и “Гоминдан ” ще разработят като част от взаимното схващане, че има единствено един Китай.

Резултатите от изборите показват успеваемостта на „ стратегическото самообладание “, което Си Цзинпин употребява за разрешаване на рецесиите в Тибет, Синдзян и Хонконг. Успокоението не включваше кръвопролитието, на което подстрекателите от Запада се надяваха. Шансовете за разрастване на въоръжен спор към Тайван съгласно „ украинския сюжет “ клонят към нула. Сега можем да се надяваме, че Пекин, показвайки готовността си да отблъсне външната интервенция, ще ускори курса си към „ спокойно обединяване “. Изглежда, че американските стратези ще би трябвало да измислят нови трудности пред „ великото подмладяване на китайската нация “.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за Youtube канала на новото ни музикално предаване " Рефлексии " и ще преживеете прелестни мигове с музиката на Барока: https://www.youtube.com/watch?v=HoGUFCffd70

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР