Ръководителят на самопровъзгласилата се Донецка народна република (ДНР) в Източна

...
Ръководителят на самопровъзгласилата се Донецка народна република (ДНР) в Източна
Коментари Харесай

Ръководителят на самопровъзгласилата се ДНР посетил Соледар

Ръководителят на самопровъзгласилата се Донецка национална република (ДНР) в Източна Украйна Денис Пушилин заяви, че е посетил град Соледар, който Русия твърди, че е завзела по-рано този месец, заяви Ройтерс.

Пушилин разгласява в неделя малко видео в Телеграм, на което се вижда по какъв начин той кара и върви измежду необитаеми зони и разрушени здания. " Посетих Соледар през днешния ден ", сподели Пушилин в съпътстващото обръщение. Ройтерс прецизира, че не може да удостовери от самостоятелни източници по кое време и къде е изработен видеозаписът.

На 11 януари съветската частна военна компания " Вагнер " разгласи, че е завзела Соледар, а назначените от Русия управляващи в Донецка област обявиха предходната седмица, че управляват града, прочут със солните си мини.

Украйна в никакъв случай не е признавала публично, че градът е високомерен от съветските сили. В неделя генералният щаб на украинската войска заяви, че съветските сили са обстрелвали украински позиции в зоната.

В известието си Пушилин споделя, че в мините в Соледар има провали и е мъчно да се слезе в тях.

Соледар, дружно с град Бахмут на югоизток, са в центъра на интензивни сражения от месеци. Миналата седмица обвързваните с Русия военни групировки обявиха, че са завзели и дребното населено място Клишчеевка покрай Бахмут.

Така наречената Донецка национална република е една от четирите украински области, които през септември Русия нелегално разгласи, че е включили към територията си след референдум, който Украйна и съдружниците й дефинираха като " подправен " и " извършен под напън ".
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР