Ръководителят на руските власти на т.нар. Донецка народна република“ (ДНР)

...
Ръководителят на руските власти на т.нар. Донецка народна република“ (ДНР)
Коментари Харесай

Поредна провокация: Пушилин издигна флага на ДНР в Бахмут

Ръководителят на съветските управляващи на така наречен " Донецка национална република “ (ДНР) Денис Пушилин издигна флага на " републиката “ над една от оживелите административни здания в Бахмут, оповестява РИА Новости.

" Руското знаме към този момент беше издигнато над Бахмут по-рано. Днес отидох в освободения град, с цел да окача знамето на Донецката национална република и още един път да ревизирам обитаемото място, с цел да схвана предпочитаните ограничения “, написа той в канала си в Telegram, предада

Временният началник на ДНР благодари на съветските сили за " осъществяването на извънредно комплицираната бойна задача и ги прикани да вървят напред - към успеха.

" Сега още веднъж ще възстановим съветския град Артьомовск. Имаме опит, имаме екип, имаме поддръжка от цяла Русия - можем да се оправим ", добави Пушилин.

От няколко дни излиза прекомерно спорна информация за военната обстановка в Бахмут.

Миналата събота създателят на ЧВК " Вагнер " Евгени Пригожин разгласи, че съветските военни са открили цялостен надзор над Бахмут, а през нощта Министерството на защитата на Русия удостовери, че интервенцията в града е завършила вследствие на настъпателните дейности на щурмови отряди с поддръжката на артилерията и авиацията на Южната група войски.

Владимир Путин поздрави групата Вагнер и Водоснабдителна система РФ за завладяването на Бахмут. От Кремъл означиха, че всички, отличили се в тази интервенция, ще бъдат наградени с държавни награди.

В същото време властта в Киев опроверга информацията за Бахмут, като съобщи, че ВСУ не престават яростни боеве за удържането на града. Затова акцията на Денис Пушилин може би е следващата провокация към Украйна за да сътвори неправилно усещане пред демократичната общественост и ужас измежду съдружниците на Украйна в мръсната война на Русия.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР