Ръководителят на руската Служба за външно разузнаване Сергей Наришкин каза

...
Ръководителят на руската Служба за външно разузнаване Сергей Наришкин каза
Коментари Харесай

Шефът на руското разузнаване провел телефонен разговор за Украйна с директора на ЦРУ

Ръководителят на съветската Служба за външно разузнаване Сергей Наришкин сподели през днешния ден, че е провел телефонен диалог за Украйна с шефа на Централно разузнавателно управление на САЩ Уилям Бърнс в края на юни, с цел да обсъдят " какво да вършат с Украйна ", съобщи Ройтерс, като се базира на ТАСС.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 11119
Миналия месец вестниците " Ню Йорк таймс " и " Уолстрийт джърнъл " осведомиха, че Бърнс се е обадил на Наришкин, с цел да увери Кремъл, че Съединени американски щати нямат нищо общо с протеста на частната военна компания " Вагнер ".

Бърнс и Наришкин поддържат връзка от началото на войната на Русия в Украйна, и то във време, в което всевъзможни други контакти сред двете страни са сведени до най-малко. Руско-американските взаимоотношения като цяло са достигнали най-ниската си точка от Кубинската ракетна рецесия (известна още като Карибската рецесия - бел. ред.) през 1962 година насам, отбелязва Ройтерс.

ТАСС цитира Наришкин, съгласно който е допустимо двамата с Бърнс да се срещнат персонално. Последната им обществена среща беше в Турция през ноември предходната година. Според публични представители на Съединени американски щати тогава Бърнс е предизвестил Русия за последствията от каквато и да е приложимост на нуклеарни оръжия и е повдигнал тематиката за американските пандизчии в Русия, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР