Ръководителят на руската наемническа групировка Вагнер Евгений Пригожин заяви, че

...
Ръководителят на руската наемническа групировка Вагнер Евгений Пригожин заяви, че
Коментари Харесай

Пригожин твърди, че е превзел Бахмут

Ръководителят на съветската наемническа формация " Вагнер " Евгений Пригожин съобщи, че Бахмут е високомерен напълно в най-дългата и кървава борба от нашествието на Москва , съобщи Агенция Франс Прес.

Украйна призна, че обстановката в града е " сериозна " , само че твърди, че към момента има прочут сухопътен надзор на терен.

„ Вагнер “ е отпред на борбата за Бахмут и се счита, че групировката е претърпяла големи загуби при траялия месеци взлом на града.

" Днес на 20 май, към обяд, Бахмут беше високомерен напълно " , съобщи Пригожин във видеоклип, оповестен в Телеграм, до момента в който зад него бойци държат съветското знаме, заобиколени от руини.

Бойците на Вагнер ще огледат завладения град, преди да го предадат на формалната съветска войска до 25 май, твърди Пригожин.

" До 25 май ще създадем нужните защитни линии и ще го предадем на военните ", добави той, като добави, че „ самите ние ще отидем в полеви лагери. "

Украински публични лица обявиха, че е непокътнат прочут сухопътен надзор в източния град , като боевете не престават, а обстановката е " сериозна ".

" Тежки боеве в Бахмут. Ситуацията е сериозна ", написа в Телеграм заместник-министърът на защитата Ганна Маляр. Тя уточни, че украинските войски " държат защитата " в " самолетната зона " на града.

" Към момента нашите бранители управляват някои промишлени и инфраструктурни обекти в региона ", добави тя.

Изявлението на „ Вагнер “ пристигна в миг, когато украинският президент Володимир Зеленски взе участие в срещата на върха на Г-7 в Япония.

" Операцията по завладяването на Бахмут… месомелачката " Бахмут ", продължи 224 дни ", сподели Пригожин, облечен в камуфлажна униформа.

Битката изравни със земята центъра за рандеман на сол, който в миналото е имал население от към 70 000 души.

Т. нар. „ готвач на Путин “, замесен във все по-публична битка с формалната съветска войска, съобщи, че загубите на Москва са щели да бъдат надалеч по-малки, в случай че не са били некомпетентните генерали.

Той от дълго време се оплаква от това, че на Вагнер не се дава нужното количество муниции.

" Тук (в Бахмут) имаше единствено Вагнер ", твърди той във видеото и посочи:

" Сражавахме се освен с украинската войска, само че и с съветската администрация ".

Пригожин не разкрива какъв брой бойци на Вагнер са починали в Бахмут, само че оповестява, че загубите са " пет пъти по-големи " поради съветското военно управление.

Той упрекна министъра на защитата Сергей Шойгу и началника на Генералния щаб Валерий Герасимов, че са трансформирали офанзивата в " лично развлечение ".

" Един ден в историята те ще платят за дейностите си ", сподели Пригожин.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР