Ръководителят на руската частна военна компания Вагнер“ Евгений Пригожин каза

...
Ръководителят на руската частна военна компания Вагнер“ Евгений Пригожин каза
Коментари Харесай

Шефът на „Вагнер“ Евгений Пригожин: Дефинираме следващите си задачи

Ръководителят на съветската частна военна компания „ Вагнер “ Евгений Пригожин сподели в аудио изказване, публикувано през днешния ден, че за момента не набира бойци, само че е евентуално да стартира още веднъж да го прави в бъдеще, предава Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Бъдещето на „ Вагнер “ и Пригожин остава неразбираемо след краткотрайния му опит за протест против съветското министерство на защитата през юни (24-25 юни – бел. ред), отбелязва международната организация. Тогава Кремъл разгласи, че някои от неговите наемници, които са се сражавали в едни от най-ожесточените борби във войната с Украйна, ще се заминат в Беларус.

Въпреки това Пригожин участва на среща с Владимир Путин 5 дни след протеста и бе сниман предходната седмица в Санкт Петербург, където съветският президент беше хазаин на срещата на върха „ Русия-Африка “.

„ Днес ние дефинираме идващите си задания. Без подозрение това са задания, които ще бъдат изпълнени в името на величието на Русия “, споделя в известието гласът, дефиниран като притежаващ отличителните белези на този на Пригожин. Посланието е публикувано в „ Сива зона “, канал от приложението телеграм, свързван с ЧВК „ Вагнер “.

След юнските събития Кремъл съобщи, че тези бойци на „ Вагнер “, които не са взели участие в протеста, ще се реалокират в постоянната съветска войска, като подпишат контракти с министерството на защитата.

Очевидно намеквайки за това, в аудио изказването Пригожин споделя, че „ за жалост “ някои от неговите бойци са се преместили в други „ властови структури “, само че по думите му имат намерение да се завърнат при него.

„ Докато не изпитаме потребност от личен състав, не планираме набиране на нови хора “, споделя Пригожин и се обръща към някогашните си наемници. „ Независимо това ние ще ви бъдем извънредно признателни, в случай че държите връзка с нас, и сега, в който родината изпита потребност да създадем нов екип, който да бъде в положение да пази ползите на страната ни, ние сигурно ще стартираме набиране на хора “, добавя той.

От протеста насам някои бойци на „ Вагнер “ в действителност се придвижиха в Беларус и започнаха да образоват локалната войска. В мнения, оповестени предходната седмица, Пригожин сподели, че компанията „ Вагнер “ е подготвена да усили наличието си в Африка.

Ролята на „ Вагнер “ на този континент, изключително в поддръжка на държавните управления на Мали и Централноафриканската република, е мотив за безпокойствие на Запад. Съединени американски щати упрекнаха наемническата формация на Пригожин в всеобщи жестокости и й постановиха наказания, третирайки я за незаконна организация.

Пригожин съобщи, че компанията му се преценява със законите на страните, в които развива активност. Миналата седмица той приветства военния прелом в западноафриканската страна Нигер и, както се оказа, проправи път за своите бойци, които да въдворят ред там, отбелязва Ройтерс.

 

trud.bg

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР