Ръководителят на руската частна военна компания Вагнер Евгений Пригожин каза

...
Ръководителят на руската частна военна компания Вагнер Евгений Пригожин каза
Коментари Харесай

Евгений Пригожин: "Вагнер" ще обучава доброволци за руско-украинските граници

Ръководителят на съветската частна военна компания " Вагнер " Евгений Пригожин сподели през днешния ден, че неговата организация ще образова доброволци и ще построява укрепления в две съветски области, които граничат с Украйна, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

„ Частната военна компания " Вагнер " оказва помощ и ще оказва помощ на популацията на граничните територии (в непосредственост до Украйна) да получи образование, да построи уреди, да приготви хора и да провежда доброволчески отряди “, сподели Пригожин, представен от пресслужбата на неговата компания " Конкорд ".

Според шефа на " Вагнер " тези нови действия към този момент са почнали в съветските Белгородска и Курска област, където в последните месеци постоянно избухват пожари, които съгласно Москва са резултат от удари на украинската войска. Целта, съгласно Пригожин, е да се изградят " укрепителни уреди и центрове за образование на доброволци в граничните региони ". " Който желае мир, се готви за война. Винаги би трябвало да сте подготвени да отбраните земята си ", добави той.

От 2014 година насам наемниците от " Вагнер " са упреквани, че служат на ползите на съветския президент Владимир Путин в доста конфликтни зони - Сирия, Украйна, Южна Африка и Южна Америка, написа Българска телеграфна агенция.

През последните месеци групата интензивно работи на фронта в Украйна в поддръжка на съветската войска. За ръководителя ѝ се твърди, че обикаля съветски затвори, с цел да вербува пандизчии да се бият в Украйна против понижаване на присъдите.

През септември 61-годишният Евгений Пригожин, който години наред отхвърляше, че има нещо общо с Вагнер, призна, че е основал частната военна компания. А тази седмица се похвали, че е направил интервенции за оказване на въздействие върху изборите в Съединени американски щати. Сега той работи напълно намерено в Русия което приказва за увеличение на въздействието му след започването на нашествието на Русия в Украйна и началото на военната готовност в страната. През октомври Пригожин показно откри в Санкт Петербург централата на частната си военна компания.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР