Ръководителят на отдела за финансови услуги на Европейския съюз предупреди

...
Ръководителят на отдела за финансови услуги на Европейския съюз предупреди
Коментари Харесай

Законопроектът за дигиталното евро ще трябва да изчака предстоящите европейски избори

Ръководителят на отдела за финансови услуги на Европейския съюз предизвести да не се прибързва с използването на проектозакона за цифровото евро преди идните европейски избори през юни.

Вместо това тя акцентира нуждата от задълбочено и премислено разглеждане, което да бъде осъществено под управлението на новата Комисия.

Това законодателно предложение има за цел да отбрани обществените средства посредством въвеждането на цифрово евро, което отразява характерностите на физическите пари и може да се употребява офлайн.

По традиция законодателните процеси се забавят преди изборите за Европейски парламент и се възобновяват след назначението на новия изпълнителен орган на Европейски Съюз по-късно през годината.

В изявлението си на конференцията, проведена от Брьогел, Мейрад Макгинес посочи, че макар че през юни Комисията показа рамка за цифрово евро, крайното решение за неговото издаване е на Европейската централна банка (ЕЦБ).

Предвижда се през октомври ЕЦБ да вземе решение по отношение на напредъка на цифровото евро, като задачата е да се преодолее дефицитът на европейски снабдители на платежни услуги.

Макгинес акцентира намаляващата приложимост на физически пари в брой, което демонстрира прекосяване към транзакции, основани на карти и мобилни устройства, както и към електронна търговия. Тази наклонност акцентира нуждата от цифровата итерация на обществените пари, издадени от централните банки. Тя съобщи, че Европейски Съюз е виновен за изследването на тази опция.

Макгинес акцентира още, че е значимо на потребителите да се дават благоприятни условия за избор. Комисията предложи едновременни ограничения, с цел да подсигурява, че физическите пари в брой ще останат налични и практични.

Организацията с нестопанска цел Positive Money Europe преглежда цифровото евро като значим инструмент за гарантиране на “ ” форма на обществена валута.

“ “, както се показва в отчет на Positive Money от юни.

Източник:

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР