Ръководителят на областната военна администрация в Запорожие Иван Фьодоров каза

...
Ръководителят на областната военна администрация в Запорожие Иван Фьодоров каза
Коментари Харесай

Украйна съобщава за руски удар срещу най-голямата ВЕЦ в страната

Ръководителят на регионалната военна администрация в Запорожие Иван Фьодоров сподели по малкия екран, че Русия е нанесла удари по най-голямата водноелектрическа централа в Украйна - Днепърската Водноелектрическа централа, ситуирана в Запорожка област. Няма заплаха от разкъсване на язовира, посочи незабавно той, представен от Би Би Си.

" Сега придвижването през Днепърската Водноелектрическа централа е спряно. Част от сериозната инфраструктура е развалена. Спасителите работят както на територията на Днепърската водноелектрическа централа, по този начин и на други енергийни уреди. По-подробна информация ще има малко по-късно ", сподели Фьодоров.

Пресслужбата на " Укрхидроенерго " удостовери, че " има удар " по хидротехническите уреди на Днепърската водноелектрическа централа и язовира, " пожарът в станцията продължава ", " няма опасност от разкъсване ", " обстановката при язовира на станцията е следен.

Полицията заяви, че придвижването по пътя, пресичащ Днепърската Водноелектрическа централа, е " изцяло спряно ", без да прецизира повода.

По-рано сутринта украинският енергиен министър Герман Галущенко сподели, че Русия е направила " най-голямата офанзива против украинската енергетика напоследък ".

" Целта е не просто да се повредят, а да се опитат още веднъж, както предходната година, да провокират огромен срив в енергийната система на страната ", написа той във Фейсбук.

Руските военни към момента не са коментирали масираните удари, нанесени в нощта на 22 март. През юни предходната година вследствие на войната на Русия против Украйна Каховската водноелектрическа централа беше разрушена.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР