Ръководителят на Националната следствена служба и заместник-главен прокурор Борислав Сарафов

...
Ръководителят на Националната следствена служба и заместник-главен прокурор Борислав Сарафов
Коментари Харесай

Зам.-главният прокурор даде главния на прокурор, докато ВСС си мисли кого да отстрани

Ръководителят на Националната следствена работа и заместник-главен прокурор Борислав Сарафов подаде сигнал в прокуратурата против Иван Гешев, оповестява БиТиВи.

В сигнала си Сарафов твърди, че обвинител номер едно е направил запис на собствен телефонен диалог с Йордан Стоев, член на Висш съдебен съвет, на 14 май тази година. Сарафов показва още, че Иван Гешев е злоупотребявал с потреблението на вилата в Боровец и ".

Според него основният прокурор е оказвал въздействие върху наблюдаващия прокурор по делото.

Също по този начин Сарафов е подал сигнал и до Инспектората на висшия правосъден съвет с искане за формиране на дисциплинарна инспекция против Гешев.

По-късно денем в деловодството на Висшият правосъден съвет е постъпило предложение за формиране на дисциплинарно произвеждане против ръководителят на Националната следствена работа Борислав Сарафов, оповестява Българска национална телевизия. То е подадено от основния прокурор Иван Гешев.

Междувременно към този момент е в ход по отстраняването на основния прокурор Иван Гешев. Обвинител номер едно разполага със период от седем дни да изготви мнение или да възрази. След това Висш съдебен съвет разполага с три дни да свика съвещание, на което да се ревизира редовността и допустимостта на предлагането на шестимата членове на Прокурорската гилдия. Едва тогава на ново съвещание Висш съдебен съвет може да прегледа всъщност.

Припомняме, че връзките сред Иван Гешев и неговия заместител е обтегнаха съществено в последните дни. Сарафов си навлече гнева на обвинител номер едно, поради след. Сарафов съобщи, че се и пожела да му бъде.
 Иван Гешев скъса оставката си и изхвърли боклука
Иван Гешев скъса оставката си и изхвърли боклука

" Мен не ме е боязън " и " историята помни смелите "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР