Ръководителят на НАТО прогнозира, че Обединеното кралство ще продължи да

...
Ръководителят на НАТО прогнозира, че Обединеното кралство ще продължи да
Коментари Харесай

Столтенберг е уверен, че Британия ще бъде пример в отбраната на фона на свиване на разходите

Ръководителят на НАТО предвижда, че Обединеното кралство ще продължи да бъде образец във връзка с разноските за защита , даже когато Англия се бори с рецесия в обществените си финанси, написа " Политико "

По време на посещаване на Даунинг стрийт №10 в сряда, генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг похвали новия министър председател на Обединеното кралство Риши Сунак и неговото държавно управление за неговата мощна поддръжка за трансатлантическия алианс .

Предшественикът на Сунак Лиз Тръс се ангажира да усили разноските за защита до 3 % от Брутният вътрешен продукт до 2030 година Но Сунак - чието държавно управление встъпи в служба, изправено пред икономическа рецесия и черна дупка за милиарди лири в обществените финанси - не сподели дали ще се придържа към това заричане, до момента в който неговите министри търсят спестявания.
 Макрон укрепва Франция като нуклеарна мощ в отбрана на Европа и световни спорове
Макрон укрепва Франция като нуклеарна мощ в отбрана на Европа и световни спорове

Франция ускорява военно и нуклеарно съдействие с Британия, разчита и на Германия

Запитан от " Политико " дали се усеща укротен от проектите за разноски за защита на Обединеното кралство на фона на опасенията, че държавното управление може да се наложи да понижи своите задължения, Столтенберг сподели, че е " изцяло убеден, че Обединеното кралство ще продължи да дава образец " в тази област.

" Обединеното кралство е образец в продължение на доста години, когато става въпрос за разноски за защита, харчейки повече от 2 % от Брутният вътрешен продукт . Все повече и повече съдружници в този момент следват образеца на Обединеното кралство ", добави той.

Запитан до каква степен е угрижен от възходящата отмалялост на Запада от военните старания в Украйна , Столтенберг сподели, че изследванията на публичното мнение демонстрират, че страните от НАТО са подготвени да продължат да дават поддръжка " колкото е належащо ". Но той призна, че има " някои гласове, които имат разнообразни отзиви ", характерност на демокрациите.
 Англия ускорява поддръжката си за украинските военни през зимата
Англия ускорява поддръжката си за украинските военни през зимата

Страната е решена да даде на украинските бойци най-хубавите съществени умения

По-рано в сряда Столтенберг бе посетител на английския министър на защитата Бен Уолъс в армейския и подготвителен лагер Lydd в Кент, където украински новобранци се образоват да се бият във войната против Русия .

По време на това посещаване Столтенберг сподели, че схемата на Обединеното кралство съставлява " значим образец за това по какъв начин Обединеното кралство е високо скъп съдружник на НАТО , което е в действителност значимо, когато става въпрос за даване на поддръжка за образование на Украйна ".

Столтенберг съобщи, че е окуражаващо, че украинските войски са съумели да освободят повече територии , единствено часове откакто съветският министър на защитата Сергей.

" Победите , облагите, които украинските въоръжени сили реализират, принадлежат на смелите, украински бойци , само че несъмнено, поддръжката, която получават от Обединеното кралство, от съдружниците и сътрудниците в НАТО, също е от значително значение ", сподели Столтенберг.
 Литва ще е хазаин на идната среща на върха на НАТО
Литва ще е хазаин на идната среща на върха на НАТО

Тя ще се организира на 11-12 юли във Вилнюс
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР