Ръководителят на НАТО и европейските лидери изрази загриженост, след като

...
Ръководителят на НАТО и европейските лидери изрази загриженост, след като
Коментари Харесай

Светът разтревожен от събитията в САЩ

Ръководителят на НАТО и европейските водачи изрази угриженост, откакто поддръжници на американския президент Доналд Тръмп в Капитолия на Съединени американски щати, до момента в който двете камари решаваха дефинитивно кой печели президентските избори.

" Шокиращи подиуми във Вашингтон, окръг Колумбия. Резултатът от тези демократични избори би трябвало да бъде почетен ", написа генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг в Twitter.

Британският министър председател Борис Джонсън назова събитията " позорни " и съобщи, че Съединени американски щати " се застъпват за демокрацията по целия свят и в този момент е жизненоважно да има кротичък и спретнат трансфер на власт ".

" Следя с паника новините, които идват от Капитолийския рид във Вашингтон. Вярвам в силата на американската народна власт ", сподели испанският министър председател Педро Санчес . " Новото председателство на Джо Байдън ще преодолее това време на напрежение, обединявайки американския народ. "
 US Конгресът под обсада, протестиращи проникнаха в постройката Обновена
US Конгресът под обсада, протестиращи проникнаха в постройката

Докато двете камари вземат решение публично кой е идващият президент на Съединени американски щати

Германският външен министър Хайко Маас прикани, че " Тръмп и неговите поддръжници би трябвало най-сетне да одобряват решението на американските гласоподаватели и да спрат да тъпчат демокрацията ". " Враговете на демокрацията ще се радват да видят тези немислими облици във Вашингтон. Запалителните думи се трансформират в актове на принуждение - на стъпалата на Райхстага и в този момент в Капитолия. Презрението на демократичните институции има опустошителни последствия ", написа той в Twitter.

Припомняме, че минимум един човек бе прострелян при размириците и в е сериозно положение.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР