Ръководителят на Мерцедес Тото Волф разкри, че в хода на

...
Ръководителят на Мерцедес Тото Волф разкри, че в хода на
Коментари Харесай

Тото Волф с интересно признание за сезон 2022 на Мерцедес

Ръководителят на Мерцедес Тото Волф разкри, че в хода на сезон 2022 във Формула 1 „ Сребърните стрели “ са взели участие по-скоро в „ обществени проби “, в сравнение с в „ същински надпревари “. Признанието на австриеца идва на фона на сложното началото на акцията от страна на основания в Бракли екип.

Още от старта на предсезонните проби бе ясно, че за Люис Хамилтън и Джордж Ръсел ще бъде доста мъчно да се борят с Ферари и Ред Бул, които несъмнено разполагаха с най-добре квалифицираните коли при започване на годината. Основният проблем на Мерцедес бе подскачането на W13, което бе още по-изразено поради концепцията на нулеви странични кутии, на която в Бракли заложиха.
 Новият Мерцедес ще наподобява по-различно Новият Мерцедес ще наподобява по-различно
Това направи държанието на колата доста непредвидимо, което пък затрудняваше водачите в търсенето на всяка последна капка скорост. Едва от средата на годината Мерцедес стартира да припомня за себе си, като тогава започнаха да идват и постоянните мощни резултати, а в предпоследния кръг за сезона Ръсел донесе първата и единствена победа на отбора в хода на акцията, печелейки Гран При на Сао Пауло.

„ Бих споделих, че колата, която дадохме на водачите ни беше доста буйна. Тя беше доста непредвидима, сложна за каране и беше невероятно да се борим в челото с нея. Затова ние провеждахме по-скоро обществени проби, в сравнение с надпревари “, изясни Волф.

Австриецът също по този начин не пропусна опцията да похвали седемкратния международен първенец Хамилтън за неговото професионално държание, макар сложния сезон. За британеца 2022 година бе първата в кариерата му във Формула 1, в която той не съумя да запише нито една победа.
 Серията на Хамилтън завърши! Британецът с първи нулев сезон във Формула 1 Серията на Хамилтън завърши! Британецът с първи нулев сезон във Формула 1
„ Щом достигнахме някакво обичайно равнище той сподели своя цялостен капацитет. Като цяло той се състезава, с цел да печели, само че все пак повече от половин сезон той най-вече развиваше колата “, сподели Волф по отношение на работата на Хамилтън през 2022 година.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР