Ръководителят на Международния валутен фонд заяви в понеделник, че глобалната

...
Ръководителят на Международния валутен фонд заяви в понеделник, че глобалната
Коментари Харесай

МВФ вижда висока степен на несигурност в глобалните перспективи

Ръководителят на Международния валутен фонд съобщи в понеделник, че световната икономическа вероятност остава мощно несигурна поради пандемията от ковид , а възходящото разминаване сред богатите и бедните страни изисква от МВФ да откри повече запаси, оповестява " Ройтерс ".

Управляващият шеф на МВФ Кристалина Георгиева съобщи пред кореспонденти, че ново систематизиране на валутата на МВФ , Специални права на тираж (СПТ), ще даде на страните повече фискално пространство за справяне със здравната рецесия и ще форсира прекосяването към цифрова и зелена стопанска система.

По време на президентството на Доналд Тръмп Съединени американски щати, най-големият акционер на МВФ, блокира сходен ход с аргумента, че ще даде повече запаси на по-богатите страни, защото разпределението ще бъде съразмерно на тяхното присъединяване.
 Кристалина Георгиева дефинира три международни целта
Кристалина Георгиева дефинира три международни целта

Директорът на МВФ ги очерта в последнотото си изказване на Г-20

Шведският финансов министър Магдалена Андерсон, новият ръководител на управителния комитет на МВФ, говорейки по време на онлайн конференция с Георгиева, съобщи, че е ясно, че нуждата от ликвидност остава огромна и тя ще се съветва със страните членки по отношение на опциите за разширение на ликвидността.

Георгиева съобщи, че МВФ бързо е нараснал концесионното финансиране за разрастващите се пазари и разрастващите се стопански системи, в това число посредством подаяние на към 20 милиарда $ в съществуващи СПТ . Това ще продължи да играе значима роля, само че са нужни спомагателни стъпки.

" Ще продължи да бъде толкоз значимо, даже по-важно, с цел да можем да разтеглим потенциала си за поддръжка на страни, които са изостанали ", сподели Георгиева.

Възможността за осъществяване на ново систематизиране на СПТ - нещо сходно на печатането на пари от централна банка - в никакъв случай не е махана от масата от членовете на МВФ, сподели тя, добавяйки, че някои членове не престават да разискват това като вероятен ход .
 ЕЦБ разчита на бърза и всеобхватна имунизация за възобновяване на стопанската система
ЕЦБ разчита на бърза и всеобхватна имунизация за възобновяване на стопанската система

Лагард: Притеснително е след края на март да има блокиране и в случай че имунизациите са забавени
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР