Ръководителят на Инспектората за извънредни ситуации в Прахова, полковник Николае

...
Ръководителят на Инспектората за извънредни ситуации в Прахова, полковник Николае
Коментари Харесай

Жертвите на огнената трагедия в Румъния вече са 8, ръководителят на къщата за гости подаде оставка

Ръководителят на Инспектората за изключителни обстановки в Прахова, полковник Николае Тудорою, подаде оставка след пожара в къщата за посетители " Ферма Дачилор " (Фермата на даките) в село Тохани в Румъния. Огнената буря лиши живота на осем души - три деца и петима възрастни. Един човек още е в неопределеност.

 

Оставката на Тудорою идва по-малко от 24 часа след уволнението на началника на инспекцията по предварителна защита в Инспектората за изключителни обстановки на Прахова, отбелязва вестник “Адевърул ” и добавя, че рокадите са направени по искане на ръководителя на Департамента за изключителни обстановки Раед Арафат. 

 

Използваните печки за отопление в пламналото таванско помещение (мансарда), проблем с фотоволтаичната система или късо съединяване може да е причина за пожара, настояват проверяващите, представени от румънските медии. Те изключват опцията за тенденциозен палеж, съобщи Българска телеграфна агенция. 

 

“През 2017 година “Ферма Дачилор ” се опита да класифицира пространствата за настаняване в категорията три звезди, само че не отговаряше на изискваните условия. След това стартира да работи без позволение досега, в който беше санкционирана. След това възобнови процедурата по систематизиране на пространствата до една звезда ”, оповестиха в това време от Министерството на стопанска система, предприемачеството и туризма.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР