Ръководителят на германската Федерална разузнавателна служба (BND) Бруно Кал ще

...
Ръководителят на германската Федерална разузнавателна служба (BND) Бруно Кал ще
Коментари Харесай

Шефът на германското разузнаване ще бъде свидетел по дело за шпионаж в полза на Русия

Ръководителят на немската Федерална разследваща работа (BND) Бруно Кал ще свидетелства на процеса против някогашния чиновник на BND Карстен Л., упрекнат в съдействие с съветските разследващи служби. Това оповестява изданието Der Spiegel, базирайки се на свои източници.

По негова информация Кал ще бъде изслушан като очевидец на 13 март. Der Spiegel написа още, че Карстен Л. към този момент пази безмълвие, до момента в който хипотетичният му медиатор Артър Е. към този момент е дал показания, надявайки се на понижена присъда. Процесът стартира през декември 2023 година и се чака да продължи до 17 юли.

Карстен Л. беше арестуван в края на декември 2022 година Според проверяващите той се е познавал с самостоятелния предприемач Артър Е. от май 2021 година Последният е бил обвързван с бизнесмен, който съгласно немската прокуратура е бил в контакт с съветските разследващи служби. По-рано Der Spiegel заяви, че напролет на 2022 година съветските разследващи служби, посредством Артър Е., евентуално са инструктирали Карстен Л.  да „ съобщи точни GPS данни “ за системите HIMARS и IRIS-T, които Съединени американски щати и Германия са доставили на украинските въоръжени сили.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР