Ръководителят на Газпром Алексей Милер и семейството му разполагат с

...
Ръководителят на Газпром Алексей Милер и семейството му разполагат с
Коментари Харесай

Именията на директора на Газпром Алексей Милер - новото разследване на фонда на Навални

Ръководителят на " Газпром " Алексей Милер и фамилията му разполагат с недвижими парцели в Русия на обща стойност 43 милиарда рубли (около 760 млн. $, по московския курс).

Сред именията му има дворци в региона на Москва, вили в Сочи, хотели в Геленджик и Алтай. Това демонстрира следствие на екипа на Алексей Навални и съветската медия " Проект ".

Най-скъпата облага на шефа на държавния газов колос е имение в селището " Грийнфилд ", което се прави оценка на към 240 милиона $ и още един комплекс, получил названието " Милерхоф " в Подмосковието (97 млн. долара).

Сградите са издигнати от компанията " Стройгазконсултинг ", притежавана от йордански предприемач. Фирмата е измежду главните подизпълнители на " Газпром ".

Дворецът " Милерхоф " има повърхност от съвсем 3000 кв.м. и парк с 15 хектара. Публичното му откриване се случва през 2009 година, когато е направено инцидентно снимане на региона от въздуха. Имението получава това име, което припомня на историческия комплекс на Петър Велики " Петерхоф ", откакто локалните поданици настояват пред публицистите, че градежът принадлежи на шефа на " Газпром ".

Формален притежател на парцела по това време е сдружението " Веснароден фермерски център ", което е част от структурата на " Газпромбанк ", а по-късно компанията е трансферирана на кипърска компания.

Според следствието - Алексей Милер по този начин и не се е възползвал от двореца си, евентуално поради избухналия скандал. Вместо това " Милерхоф " се отдава чартърен, като в нея са извършени фотосите на един от сезоните на съветската версия на " Ергенът ".

" Стройгазконсултинг " обаче построява второ имение за Милер в съседство със постройката, притежавана от притежателя на строителната компания.

Този замък е с обща повърхност от 8500 кв.м, разполага с подготвителна зала, басейн, развлекателен комплекс с боулинг, стая за миниголф, домакински киносалон, зала за билярд, зимна градина и други Към него са издигнати къща за посетители, постройка за прислугата и защитата, православен параклис и конюшня с манеж.



През 2014 година дворецът е предаден за прилагане на компанията " Владение-В ", която е притежател и на персоналните коли, употребени от Алексей Милер. Формално тя е продала двореца през 2020 година, само че и до момента продължава да заплаща сметката за неговата поддръжка, се споделя в следствието.

Новите притежатели на имението не са обществено разкрити в съветския заможен указател, а са обозначени като " Руска федерация ".

Според създателите на следствието - връзката на Милер с двореца може да се потвърди с това, че площадката на парцела постоянно служи за кацане и политане на хеликоптера на " Газпром ", който се употребява точно от шефа на компанията.

Подозренията на екипа на Навални са, че постройката е продадена на приятелката на Алексей Милер - Марина Енталцева - някогашна ръководителка на протокола на президентството на Русия.

Официално Милер има друга брачна половинка - Ирина Милер, само че Енталцева е майка на двете му по-малки деца.

Семейството на партньорката на шефа на " Газпром " също е пласирано по служебни постове в системата на енергийното сдружение.

" Всенародният фермерски център " и " Владение-В " имат еднакъв краен притежател - сейшелска офшорка. Друга нейна дъщерна компания ръководи парцели на " Газпром " в Петербург, Сочи и Геленджик.

Управителите на " Владение-В " са някогашни фрагменти на съветските служби за сигурност - Сергей Трегуб (ГРУ) и Александър Смирнов (от спецотряда на ФСБ " Вимпел " ). Компанията им е работила като подизпълнител на " Газстройпром " по проъчки за над 34 милиарда рубли. " Газстройпром " е най-големият подизпълнител на " Газпром ".

Блокиращият пакет акции в " Газстройпром " се управлява от персоналния водач на Сергей Трегуб. Директор на кипърската офшорка (дъщерна компания на компанията от Сейшелите), която има " Милерхоф ", наред с други парцели и първокласни авотмобили, е племеникът на Трегуб - Вадим, който е украински жител.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР