Ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен по време

...
Ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен по време
Коментари Харесай

ШЕСТИ ПАКЕТ САНКЦИИ СРЕЩУ РУСИЯ: ЕС се отказва от руския петрол и още

Ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен по време на тирада в Европейския парламент на 4 май разгласи шестия пакет от наказания на Европейски Съюз против Русия поради войната й против Украйна. Текстът на речта е оповестен от пресслужбата на Европейската комисия.
„ Днес вкарваме шестия пакет от наказания. Първо, изброяваме високопоставените военни и други лица, направили военни закононарушения в Буча и са виновни за нечовешката блокада на град Мариупол. Това изпраща още един значим сигнал до всички причинителите на войната в Кремъл: ние знаем кой сте и ще носите отговорност “, сподели тя.

Също по този начин, съгласно ръководителя на Европейска комисия, Сбербанк и две други огромни банки ще бъдат изключени от системата SWIFT.

" По този метод ние удряме банки, които са редовно значими за съветската финансова система и способността на [президента Владимир] Путин да всява безпорядък. Това ще закрепи цялостната изолираност на съветския финансов бранш от световната система ", сподели тя.

Европейски Съюз също по този начин ще забрани излъчването на три огромни съветски държавни радио- и телевизионни оператори.

" Вече няма да им бъде разрешено да популяризират своето наличие в Европейски Съюз под каквато и да е форма, без значение дали посредством кабелни, сателитни, интернет или смарт телефон приложения. Идентифицирахме тези телевизионни канали като рупор, който нападателно популяризира лъжите и пропагандата на Путин. Вече не би трябвало да даваме те са платформа за разпространяване на тези неистини. Освен това Кремъл разчита на счетоводители, консултанти и PR хора от Европа. И това ще спре в този момент. Ние забраняваме на съветските компании да дават тези услуги ", сподели фон дер Лайен.

Тя означи също, че Европейски Съюз има намерение да се откаже от съветския нефт.

" Сега предлагаме възбрана на съветския нефт. Това ще бъде цялостна възбрана на вноса на целия съветски нефт, офшорен и тръбопроводен, недопечен и пречистен. Минимизиране на въздействието върху международните пазари. Ето за какво ще спрем доставките на недопечен нефт от Русия в границите на шест месеца, а петролните артикули до края на годината “, сподели тя.

Фон дер Лайен означи, че изоставянето на съветския нефт ще бъде мъчно, защото някои страни са мощно подвластни от него, само че Европейски Съюз „ просто би трябвало да работи върху това “.

" По този метод оказваме оптимален напън върху Русия, като в същото време минимизираме страничните вреди за нас и нашите сътрудници по света. Защото, с цел да помогнем на Украйна, нашата лична стопанска система би трябвало да остане мощна. С всички тези стъпки ние лишаваме руснаците стопанска система на опцията за диверсификация и рационализация " Путин искаше да изтрие Украйна от картата. Той явно няма да успее. Напротив: Украйна се издигна в единение. А личната му страна, Русия, потъва ", ръководителят на споделиха от Европейската комисия.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР