Ръководителят на Делегацията на българските социалисти в ЕП Петър Витанов

...
Ръководителят на Делегацията на българските социалисти в ЕП Петър Витанов
Коментари Харесай

Петър Витанов: В България политици засилваха антиваксърските настроения, докато ваксинираха семействата си

Ръководителят на Делегацията на българските социалисти в Екологичен потенциал Петър Витанов взе участие в първата среща на високо ниво „ Бъдещето на Европа: Ваксиниране и предварителна защита “, която се организира в Музея на естествените науки в Брюксел.

Срещата ще даде опция на политици, здравни специалисти, младежи, започващи предприятия и цивилен организации да обсъдят провокациите в региона на имунизациите и предварителната защита в Европа.

Ваксинацията е значима тематика за Европейския съюз, само че стана изключително настояща по време на епидемията от Ковид-19, където невиждано бяха направени общи поръчки, с цел да бъдат избавени хиляди хора. България остана на дъното на класацията по имунизирани, а над 39 000 души починаха след боледуване от Ковид-19.

„ Осигуряването на обективен достъп до ваксини е от решаващо значение. Важно е Европейският съюз да има съгласуван метод към снабдяването, разпространяването и използването на ваксини, да бъде подложен приоритет на уязвимите групи от популацията и маргинализираните общности. Това включва превъзмогване на всевъзможни бариери като съмнение по отношение на имунизацията, дезинформация и логистични провокации “, посочи Витанов.

„ Укрепването на инфраструктурата на публичното опазване на здравето е жизненоважно за подкрепяне на напъните за имунизиране и предварителна защита. Това включва вложение в здравни системи, увеличение на броя на здравните експерти и възстановяване на здравните уреди и съоръжение. Важни са също по този начин просветителните и информационните акции, насърчаването на точна и научно обоснована информация, публичните просветителни акции за справяне с неправилните схващания, поощряване на имунизирането и наблягане на изгодите от превантивните ограничения. Сътрудничеството със здравни експерти, публични водачи и доверени източници на информация е от решаващо значение в това отношение “, сподели още той.

Политиците играят жизненоважна роля в оправянето с съмненията по отношение на имунизациите посредством съобщаване на точна информация, иницииране на публични просветителни акции, създаване на доверие, оформяне на законодателство и политики, съдействие с специалисти и водене посредством образец.

„ Усилията би трябвало да се съсредоточат върху даването на ясна и налична информация за имунизациите, справяне с общи проблеми и разпространение на науката зад имунизацията “, сподели още той.

„ В България по време на епидемията от Ковид-19 имаше политици, които проповядваха антиваксърски настроения и ускоряваха страховете на хората, до момента в който те и фамилиите им бяха първи пред кабинетите, с цел да се имунизират. Това беше освен тежка неистина, само че и сложи под въпрос отношението към предварителната защита на цели пластове от популацията “, разяснява още Витанов.

За контакт с Групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в Екологичен потенциал:

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта https://  . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР