Ръководителят на ЧВК Вагнер Евгений Пригожин публикува писмо до Белия

...
Ръководителят на ЧВК Вагнер Евгений Пригожин публикува писмо до Белия
Коментари Харесай

Пригожин с нагло писмо до Белия дом: В какви престъпления обвинявате Вагнер?

Ръководителят на ЧВК " Вагнер " Евгений Пригожин разгласява писмо до Белия дом, оповестява Ройтерс,. Той пита в какво закононарушение е упрекната неговата компания, откакто Вашингтон разгласи нови наказания против групата.

Говорителят на Белия дом по националната сигурност Джон Кърби съобщи, че ЧВК " Вагнер ", която поддържа съветските сили в нахлуването им в Украйна и си приписва заслуги за напредъка на бойното поле, ще бъде избран като значима транснационална незаконна организация. Кърби назова Вагнер незаконна организация, която прави зверства и нарушавания на човешките права.

Писмото на британски, адресирано до Кърби и оповестено в канала Telegram на пресслужбата на създателя на Вагнер Евгений Пригожин, гласи: " Уважаеми господин Кърби, можете ли да изясните какво закононарушение е осъществено от ЧВК Вагнер? "

Миналия месец от Белия дом оповестиха, че Вагнер е получил доставка на оръжие от Северна Корея, с цел да подкрепи укрепването на съветските сили в Украйна. Северна Корея отхвърли да е предоставяла оръжия.

Вашингтон към този момент беше наложил ограничавания върху търговията с Вагнер през 2017 година и още веднъж през декември в опит да ограничи достъпа си до оръжия. Европейският съюз наложи лични наказания през декември 2021 година на Вагнер, който е деен в Сирия, Либия, Централноафриканската република, Судан, Мозамбик и Мали, както и Украйна.

Пригожин разказва Вагнер като изцяло самостоятелна мощ със лични самолети, танкове, ракети и артилерия. Пригожин е търсен в Съединените щати за интервенция в изборите в Съединени американски щати, нещо, което той сподели през ноември, че е направил и ще продължи да прави.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР