Ръководителят на частната руска военна компания Вагнер Евгений Пригожин заяви,

...
Ръководителят на частната руска военна компания Вагнер Евгений Пригожин заяви,
Коментари Харесай

Пригожин заяви, че Вагнер връща телата на американец и турски гражданин, убити в боевете в Бахмут

Ръководителят на частната съветска военна компания " Вагнер " Евгений Пригожин съобщи, че тя връща телата на американец, погубен в боевете в Бахмут, както и на турски жител, открит мъртъв във взривена постройка в града, предава представена от Българска телеграфна агенция.

Във видео се вижда по какъв начин наемници от " Вагнер " заковават с пирони два дървени ковчега и след това слагат американското знаме върху единия от тях и знамето на Турция върху другия.

" Връщаме телата на американски и турски жител дружно със пандизчии ", съобщи Пригожин, застанал покрай ковчезите.

Той разясни, че американецът е умрял в боевете, водени в частта на Бахмут, известна като " гнездото ", до момента в който турският жител бил открит дружно с натрупа на туркиня във взривена от украинските сили постройка. Пригожин добави, че тялото на дамата не е могло да бъде извадено от постройката.

Според " Вагнер " американецът се казвал Никълъс Меймър и бил някогашен боен от американските специфични сили.

Пригожин съобщи, че в борбата за Бахмут за починали повече военни, в сравнение с в цялата 10-годишна война на Съюз на съветските социалистически републики в Афганистан (1979-1989 г.). Лидерът на " Вагнер " сподели, че вредите, понесени от Украйна, възлизат на 50 000 убити и на 50 000 -  70 000 ранени. А към 20 000 от бойците на " Вагнер " са били убити по време на войната, добавя той. Съединени американски щати считат, че вредите за Русия в Бахмут възлизат на 100 000 души, включително и над 20 000 убити.

Нито Русия, нито Украйна разгласяват данни за личните си жертви. Украйна съобщи, че съветските загуби са надалеч по-високи от нейните лични загуби.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР