Ръководителят на частната армия Вагнер обвини министъра на отбраната в

...
Ръководителят на частната армия Вагнер обвини министъра на отбраната в
Коментари Харесай

Пригожин обяви поход на справедливостта, Кремъл го обвини във въоръжен метеж и въведе план Крепост

Ръководителят на частната войска " Вагнер " упрекна министъра на защитата в нанасяне на артилерийски и въздушни удари по неговите елементи и с думите " тази гадина би трябвало да бъде спряна " разгласи началото на " поход за правдивост ", като категорично посочи, че " това не е боен прелом ". Срещу Евгений Пригожин е заведено дело за апел към въоръжен бунт, съобщи Дневник.



Руски медии оповестяват, че в Южна Русия частите на вътрешните войски Росгвардия са в нараснала подготвеност, както и структурите на контраразузнаването ФСБ и на министерството на вътрешните работи.

 

В канали в " Телеграм " се оповестява за сражения на някои " тилови лагери " на наемниците с съветската войска, само че има и изказвания, че никой не вижда някакво придвижване на части и от двете страни. Реакциите на известни водачи на националистическите среди са, че по-скоро Пригожин прави инсценировка в интерес на някого, само че по този начин или другояче сходни дейности в тила на съветската войска по време на война са равносилни на изменничество и би трябвало да бъдат осъдени по съответния метод.

От Кремъл оповестяват, че президентът Владимир Путин е известен " за обстановката " и се " взимат съответните ограничения ". Достъпът до целия кремълски комплекс е блокиран. (Три часа по-късно бе публикуван видео привет на Путин във връзка Деня на младежта.)

От Министерството на защитата дефинираха думите на Пригожин като провокация, а в Националния антитерористичен център споделиха, че обвиняванията му нямат никакви учредения. " Във връзка с тези изказвания Федералната работа за сигурност заведе наказателно дело във връзка апел към въоръжен бунт. Настояваме неотложно да бъдат прекъснати незаконните дейности ", се споделя в известието. След това и Главната прокуратура удостовери за такова " законно и основателно " дело, което се пояснява като знак за утвърждение на тези дейности персонално от президента..

 

Около 21:25 ч. московско време показателят IMOEX2, който отразява данните от главната и вечерната търговски сесии, стартира внезапен спад и към 23:10 ч. изгуби над 2%. В момента всички " сини чипове ", търгувани вечерта, се обезценяват: Обикновените акции на Сбербанк паднаха с 2.06%, на " Газпром " – с 1.41%, на " Роснефт " – с 1.6%, на " Лукойл " – с 1.94%.

 

В Наказателния кодекс на Русия има член 279 " Въоръжен бунт ", в който се споделя:

" Организирането на въоръжен бунт или интензивно присъединяване в него за събаряне или насилствена смяна на конституционния ред на Руската федерация или нарушение на териториалната целокупност на Руската федерация - се санкционира с отнемане от независимост за период от дванадесет до двадесет години ". Поне от 2016 година няма произнесена присъда по този член. През 2013 година по него е наказан пенсионираният полковник от ГРУ Владимир Квачков.

Няколко канала в " Телеграм ", известни с източниците в органите на реда и силовите структури, оповестяват:

В Москва е въведен в действие План " Крепост ", московските сили за сигурност импровизирано са приведени в нараснала подготвеност, управлението е инструктирало чиновниците на реда " да поддържат връзка с всички, да не вървят на никое място ". Планът е незабавно събиране на личния състав и вдишване на надзор върху изключително значими обекти на правоприлагащите органи. Планът планува и подготвеност за отразяване на външна офанзива.

Източник на Би Би Си, непосредствен до съветските спецслужби, споделя, че по автомагистралата Москва-Воронеж-Ростов на Дон елементи на ФСБ с поддръжката на СОБР (специални елементи за бързо реагиране на войските на Националната гвардия) са издигнали контролни постове. На дежурните е подредено да открият огън " при положение на опасност ". В същото време техниката е в режим на подготвеност в гаражите и поделенията, само че частите към момента не са получили заповед за нейното напредване.

" Крепост " е разгласен и в редица полицейски ръководства в Ростовска област. Служителите са нащрек. Проучва се дали паниката е подготвителна и какви са аргументите за нея. В Ростов на Дон след изказването на Пригожин почнали да въоръжават наборници, които чакат да ги натоварят на бронетранспортьори.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР