Ръководителят на британското военно разузнаване предупреди, че Русия ще може

...
Ръководителят на британското военно разузнаване предупреди, че Русия ще може
Коментари Харесай

Британското военно разузнаване: Русия може да нанесе ядрен удар всеки момент от неочаквана посока

Ръководителят на английското военно разузнаване предизвести, че Русия ще може да нанесе нуклеарен удар във всеки един миг, и то от непредвидени позиции. Тя ще може да направи това с ракетата „ Буревестник”.

Генерал-лейтенант Джим Хокенхъл сподели в изявление за The Sunday Telegraph, че западните страни би трябвало да внимават с страни, които не играят по вярната, визирайки Русия и Китай.

По думите му те непрестанно хвърлят ръкавицата на други страни, без да провокират директен спор. Междуконтиненталната крилата ракета „ Буревестник”, известна и като „ Skyfall” по обозначението на НАТО, ще има безграничен обсег.

Смята се, че през 2025 година ще бъде в оперативна подготвеност. Владимир Путин назова ракетата „ коренно нов вид оръжие”, което ще има неограничена дарба да маневрира, напомня The Sun.

Джим Хокенхъл сподели още, че съветската войска е била по-малка през Студената война, само че от този момент е трансформирала своята военна тактика и сега разучава в коя сфера да влага най-вече, с цел да се опълчи на Запада.

„ Москва тества крилата ракета с нуклеарно задвижване, която има световен обхват и е способна за офанзива от непредвидени посоки”, акцентира ръководителят на военното разузнаване.

И до момента в който стандартните закани остават, Русия е вложила и в нови закани като изкуствения разсъдък и други нови технологии.

„ Както видяхме в Солсбъри, враждебните страни са подготвени да поемат невероятни рискове”, сподели още той, визирайки отравянето на някогашния съветски сътрудник Сергей Скрипал. Той и неговата щерка Юлия бяха натровени с химическото оръжие „ Новичок” от сътрудници на съветските служби.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР