Ръководителят на Африканското командване на САЩ генерал Майкъл Лангли предупреди

...
Ръководителят на Африканското командване на САЩ генерал Майкъл Лангли предупреди
Коментари Харесай

Американски генерал предупреди Конгреса: Русия разширява влиянието си в Африка по-успешно от САЩ

Ръководителят на Африканското командване на Съединени американски щати военачалник Майкъл Лангли предизвести Конгреса, че Русия интензивно работи за разширение на въздействието си в африканските страни, доста по-успешно от Съединени американски щати, пише .

 

 

В изказването си генералът означи, че " редица африкански страни са на ръба да бъдат дейно завладяни от Руската федерация “, имайки поради възходящото въздействие на Москва на континента. Въпреки обстоятелството, че стотици американски бойци са ситуирани в Африка в продължение на доста години, западни чиновници предизвестяват, че Русия е не по-малко сполучлива в увеличението на въздействието си там.

 

" Бих споделил, че през последните години позицията на Руската федерация заглуши позицията на държавното управление на Съединени американски щати. Те съумяха в това “, признава Лангли.

 

Генералът прикани да се отделят повече запаси за битка с " съветската агитация “, по-специално да се усилят средствата, отпускани от американското държавно управление за осведомителни интервенции на Съединени американски щати.

 

Както отбелязва CNN, Лангли предизвести Конгреса освен за Русия, само че и за Китай: съгласно него тези страни имат " дълготрайни проекти “ на африканския континент.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР