Ръководителят на Африканското командване на САЩ генерал Майкъл Лангли предупреди

...
Ръководителят на Африканското командване на САЩ генерал Майкъл Лангли предупреди
Коментари Харесай

Американски генерал предупреди Конгреса: Русия разширява влиянието си в Африка доста по-успешно от САЩ

Ръководителят на Африканското командване на Съединени американски щати военачалник Майкъл Лангли предизвести Конгреса, че Русия интензивно работи за разширение на въздействието си в африканските страни, доста по-успешно от Съединени американски щати, написа.

Russia is expanding its influence in Africa much more successfully than the United States, an American general admitted

The head of the US Africa Command, General Michael Langley, warned Congress that Russia is actively working to expand its influence in African countries, much…
— S p r i n t e r (@Sprinter99800)

В изказването си генералът означи, че " редица африкански страни са на ръба да бъдат дейно завладяни от Руската федерация “, имайки поради възходящото въздействие на Москва на континента. Въпреки обстоятелството, че стотици американски бойци са ситуирани в Африка в продължение на доста години, западни чиновници предизвестяват, че Русия е не по-малко сполучлива в увеличението на въздействието си там. " Бих споделил, че през последните години позицията на Руската федерация заглуши позицията на държавното управление на Съединени американски щати. Те съумяха в това “, признава Лангли.

Генералът прикани да се отделят повече запаси за битка с " съветската агитация “, по-специално да се усилят средствата, отпускани от американското държавно управление за осведомителни интервенции на Съединени американски щати. Както отбелязва CNN, Лангли предизвести Конгреса освен за Русия, само че и за Китай: съгласно него тези страни имат " дълготрайни проекти “ на африканския континент.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР