Ръководителка на Google от Турция спечели делото си срещу технологичния

...
Ръководителка на Google от Турция спечели делото си срещу технологичния
Коментари Харесай

Гугъл ще плати 1,15 млн. долара на туркиня по сексистко дело

Ръководителка на Гугъл от Турция завоюва делото си против софтуерния колос за сексистка политика при заплащането и покачванията и Гугъл ще ѝ изплати обезщетение в размер на 1,15 милиона $, заяви Hürriyet Daily News, представена от Българска телеграфна агенция.

 

Юрчи Лоу, която стартира работа в Гугъл през 2017 година, твърди, че компанията ѝ е предложила по-ниска заплата от сътрудниците ѝ мъже на сходни позиции и е наемала претенденти мъже с по-малко опит и подготовка за по-високи позиции. Тя също по този начин твърди, че е изразила угриженост по отношение на дискриминационната политика на компанията във връзка с пола, което е попречило на повишението ѝ.

 

Първоначално Гугъл отхвърли тези изказвания в делото, което беше прегледано в окръжния съд на Ню Йорк предходната седмица. Въпреки това, след разискване от осемчленно жури на 20 октомври, компанията беше приета за виновна и наказана да заплати обезщетение.

 

Съдебните заседатели откриха, че високотехнологичният колос не е нарушил политиката си за заплатите, само че е ползвал практики, учредени на пола, по отношение на покачванията.

 

В резултат на това на компанията беше подредено да заплати общо 1,15 млн. щатски $ за психически вреди, с цел да компенсира Лоу за напрежението и страданието, които е претърпяла.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР