Ръководителите на водещите световни банки са обезпокоени, че следващата криза

...
Ръководителите на водещите световни банки са обезпокоени, че следващата криза
Коментари Харесай

Шефове на водещи банки казват, че пазарът е уязвим към „геополитическа ескалация“

Ръководителите на водещите международни банки са обезпокоени, че идната рецесия във финансовия бранш може да възникне от възходящата геополитическа неустановеност, оповестява Reuters.

„ Причината за идната международна финансова рецесия евентуално ще пристигна от геополитическото или политическото пространство ”, сподели ръководителят и основен изпълнителен шеф на Morgan Stanley Джеймс Горман.

Горман е единствено един измежду повече от дузина интернационалните ръководители, взели присъединяване в срещата на върха за вложения на световните финансови водачи, проведена от Паричния орган на Хонконг.

" Проблемите с демокрацията в някои елементи на света са доста ясни “, разяснява още Горман на събитието, без да дава повече детайлности.

Коментарите идват в миг, в който разгръщащият се спор сред Израел и Ивицата Газа прибавя неустановеност към световните стопански вероятности, войната сред Русия и Украйна се проточва, а напрежението сред Китай и Съединени американски щати продължава да пораства, макар напъните за доближаване на водачите на двете суперсили.

Главният изпълнителен шеф на Deutsche Bank Кристиан Шевинг сподели, че пазарите значително са били устойчиви на фона на световните събития, само че всяко успокоение е уязвимо за риска от нови събития.

„ Най-големият ми боязън е, че още една геополитическа ескалация – и това може да се случи много бързо – и пазарите в даден миг от време в действителност ще се откажат от спокойствието и тогава ще имате пазарно събитие “, сподели Шевинг.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР