Ръководителите на Група Вагнер - известните руски наемници, сега имат

...
Ръководителите на Група Вагнер - известните руски наемници, сега имат
Коментари Харесай

Групата Вагнер е толкова овластена в Кремъл, колкото и министрите

Ръководителите на " Група Вагнер " - известните съветски наемници, в този момент имат такова политическо въздействие в Кремъл, каквото външният министър Сергей Лавров и министърът на защитата Сергей Шойгу, съобщи пред английска парламентарна група изтъкнат съветски отстъпник и някогашен политически пандизчия.

Михаил Ходорковски съобщи пред комисията по външни работи, че Евгений Пригожин, предприемач, който през септември 2022 година най-сетне призна, че е основал групата, има също толкоз свободен достъп до Путин, колкото и формалните държавни чиновници. Той съобщи, че Пригожин стои зад неотдавнашното назначение на военачалник Сергей Суровикин за началник на военната интервенция в Украйна и работи в тясно съдействие с него в Украйна.

Популярността на Групата " Вагнер " в Русия е повишена през последните месеци, откакто тя е съумя да потвърди, че съществуването ѝ работи като опция на по-широката готовност, сподели Ходорковски.

Той добави, че " Вагнер ", разполагаща единствено с към 7000 души, няма да поеме виновността, в случай че военните интервенции в Украйна се провалят, защото съветските сили са 150 000-200 000 души.

Двамата, които ще поемат виновността, ще бъдат Юрий Ковалчук, финансистът на Путин, и Шойгу - хората, за които се счита, че най-често са оказвали напън върху Путин да стартира нашествието и са планували, че Киев може да бъде високомерен за три дни.

Ходорковски упрекна Путин, че употребява наемнически формирования като " Вагнер ", които постоянно набират хора от пандизите, тъй като това му разрешава да лъже, да отхвърля отговорността си и да организира противозаконна външна политика. " Те се занимават с тероризъм и убийства ", сподели той, като добави, че Обединеното кралство и други страни са се забавили да разгласят групата за такава, макар ясната ѝ терористична активност в Африка.

Възобновяването на наборната военна работа би било доста рисково политическо решение за Путин, сподели Ходорковски и добави, че съпротивата против мобилизацията е принудила Кремъл да приключи процеса прибързано.

Той твърди, че 700 000 души са напуснали Русия след мобилизацията, и съобщи, че това съставлява " сериозен удар за отбранителната промишленост на Путин и за стопанската система на Русия ", който може да бъде още по-сериозен удар за съветската стопанска система от всички наказания, наложени от Запада.

Ходорковски прикани Обединеното кралство да одобри доста от тези съветски изгнаници, като съобщи: " Тези хора са най-активните и образовани хора с избрани финансови благоприятни условия, в това число 30 000 съветски програмисти, основани основно в Кипър. Това доста засегна способността на Русия да води кибервойна "./БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР