Ръководителите на големите ядрени компании и организации от страните членки

...
Ръководителите на големите ядрени компании и организации от страните членки
Коментари Харесай

Компании от ядрения сектор на страните от БРИКС+ се обединяват в „Платформа за ядрена енергия“

Ръководителите на огромните нуклеарни компании и организации от страните членки на БРИКС+, измежду които Русия, Китай, Южна Африка, Бразилия, Иран, Етиопия и Боливия, организираха първа среща в границите на „ Платформа за нуклеарна сила ".

В Музея на атома в Москва, участниците разискаха самодейността и обрисуваха главната цел на платформата - създаване и използване на най-хубавите практики и модерни подходи в региона на енергийното и неенергийното потребление на нуклеарните технологии за цивилен цели на пазарите на БРИКС и БРИКС+, както и създаването на механизми и модели за осъществяване на нуклеарни планове в страните членки на БРИКС.

„ Много от членовете на БРИКС към този момент са софтуерни мотори на интернационалния нуклеарен пазар. Общият опит може и би трябвало да бъде употребен и заимствуван в цялото пространство на БРИКС, както и на световно равнище. Ето за какво сплотяваме старания в границите на Ядрената платформа на БРИКС - непринудено обединяване на компании, професионални общности и неправителствени организации в нуклеарната сфера, в поддръжка на развиването и внедряването на нуклеарни технологии ", акцентира Алексей Лихачов, общоприет шеф на „ Росатом ".

Новата асоциация ще подкрепя развиването и внедряването на нуклеарни технологии за цивилен цели в страните от БРИКС+ посредством съдействие, продан на най-хубави практики и модерни подходи за реализацията на нуклеарни планове

Експертни прогнози сочат, че до 2050 година страните от БРИКС ще обезпечават най-малко половината от международното произвеждане и ползване на сила, като нуклеарната промишленост ще играе значима роля в задоволяването на възходящото търсене. Страните членки на БРИКС имат решителен принос за развиването на международната нуклеарна енергетика - до 2030 година най-малко 2/3 от разгръщането на атомния парк в света ще се дължи на тях.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР