Ръководители и специалисти от социалните услуги на територията на община

...
Ръководители и специалисти от социалните услуги на територията на община
Коментари Харесай

Плевен отбеляза Световния ден на социалната работа с обща среща на специалисти в сферата

Ръководители и експерти от обществените услуги на територията на община Плевен се събраха през днешния ден за обща среща във връзка Световния ден на обществената работа. Организатор на самодейността е локалната администрация. Поздравления във връзка празника от името на кмета на Общината доктор Валентин Христов сервира доктор Елза Пачева – началник-отдел „ Здравеопазване и обществени действия “, приветствен адрес изпрати и регионалният шеф Виолета Иеремиева.

„ В Световния ден на обществената работа за мен е чест и привилегия да Ви поздравя за Вашия избор на специалност. Работата на обществения служащ с изключение на познания и подготовка, изисква най-много огромно сърце, добра дума и отношение към човешката орис. Социални служащи, психолози, обществени педагози, всички вие с ежедневния си труд помагате на деца и фамилии в потребност. За тези хора вие не сте просто служащи, а част от техния живот. Грижите и поддръжката за тях се основават на почитание, ценене на достолепието и потребностите им. Затова съм уверен, че колкото и да се трансформира светът, обществената работа е и специалност на бъдещето “, се споделя в поздравлението от доктор Христов. И още: „ Плевен е град с развити обществени услуги и това определение е извънредно скъпо за нас. Нашата задача е да развиваме и да продължим да надграждаме с нови действия тази значима за обществото ни сфера. Благодаря Ви за упорития труд, вярата и устрема постоянно да протягате ръка към хората! “

„ Социалната работа е благородна идея и предопределение. Тя изисква отдаденост, съпричастност, висок морал и човечност. Всички Вие носите огромната отговорност да обезпечавате заслужен живот за нуждаещите се от най-уязвимите групи в нашето общество. Уверена съм, че дружно с помощта, която оказвате, Вие дарявате и по частичка от топлотата на своите сърца. Нека в работата си постоянно да имате положителни резултати и задоволство. Честит празник! “, се споделя в обръщението и от регионалния шеф Виолета Иеремиева.

Срещата продължи с музикален привет, след което всеки от участниците показа в резюме обществената услуга, която съставлява. На територията на община Плевен работят 17 обществени услуги, в тях са ангажирани близо 300 обществени служащия.

Световният ден на обществената работа се отбелязва постоянно в третия вторник на м. март и е празник, който има за цел да подчертае достиженията на обществената работа, да увеличи видимостта на обществените услуги за бъдещо публично обслужване, да отбрани обществената правдивост и правата на индивида, като обществените служащи в целия свят честват и разпространяват приноса на специалността към обособени лица, фамилии, общности и по-широко общество.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР