Ръководено от германския Бундесвер, учението Въздушен страж 2023“ ще продължи

...
Ръководено от германския Бундесвер, учението Въздушен страж 2023“ ще продължи
Коментари Харесай

„Въздушен страж 2023“: В най-голямото военновъздушно учение в историята на НАТО участват 10 000 войници и ...

Ръководено от немския Бундесвер, учението „ Въздушен пазач 2023 “ ще продължи до 23 юни и цели да се отработи отблъскването на фиктивна офанзива на агресор от изток.

 

Въпреки че маневрите се организират, до момента в който бушува война сред Русия и възможната кандидатка за участие в НАТО Украйна, представители на немските Военновъздушни сили споделиха, че концепцията за учението датира още от 2018 година, преди началото на пълномащабната инвазия на Русия в Украйна, почнала през 2022 година

Германските военновъздушни сили обявиха, че желаят да се избегне ескалация на напрежението с Русия.

 

“Правим всичко допустимо, с цел да сме сигурни, че няма да има ескалация ”, сподели Инго Герхарц, специалист от немските Военновъздушни сили. Герхарц даде образец, като сподели, че “няма да има никакви полети в посока Калининград ”.

 

Много хора, измежду тях доближени на специалиста, са му споделили, че е “добре да покажем, че сме мощни, че можем да се пазиме и да изпратим доста ясно обръщение: Територията на НАТО просто е алена линия ”, добави той.

 

Маневрите съответстват с пика на летните ваканционни самолетни пътувания и оценките до каква степен ще бъде нарушен гражданският въздушен трафик варират.

 

Инго Герхарц от немските Военновъздушни сили сподели, че закъсненията в гражданските полети ще са от порядъка на няколко минути, само че Матиас Мас от профсъюза на авиодиспечерите счита, че ученията ще се отразят осезаемо върху гражданската авиация.

 

Три зони във въздушното пространство на Федерална Република Германия ще бъдат наранени от маневрите: елементи от Северна Германия и Северно море, елементи от Източна Германия и Балтийско море и елементи от Югозападна Германия.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР