Ръководената от републиканците Камара на представителите блокира отпускането на 60

...
Ръководената от републиканците Камара на представителите блокира отпускането на 60
Коментари Харесай

Шефът на Пентагона: САЩ няма да позволят на Украйна да се провали!

Ръководената от републиканците Камара на представителите блокира отпущането на 60 милиарда $ помощ за Украйна, а Съединените щати сигнализираха, че неотдавнашният пакет от 300 млн. $ ще стигне единствено за няколко седмици.
 

" Съединени американски щати няма да разрешат на Украйна да се провали ", безапелационен бе шефът на Пентагона при откриването на среща в Германия на интернационалните поддръжници на Украйна, осведоми Агенция Франс Прес.

" Оставаме решени да предоставим на Украйна ресурсите, от които тя се нуждае, с цел да се опълчи на експанзията на Кремъл ", посочи той.

 

Миналата седмица Вашингтон разгласи помощ за Украйна в размер на 300 млн. $, само че Остин разяснява, че тя е допустима единствено с помощта на икономиите от последните покупки на Пентагона.
 

" Успяхме да подкрепим този по този начин нужен пакет единствено с помощта на това, че установихме някои непредвидени икономии по договорите ", означи военният министър.

Украинският държавен глава Володимир Зеленски уточни предходния ден: " За нас е извънредно значимо Конгресът скоро да завърши всички нужни процедури и да вземе дефинитивно решение " по отношение на помощта за Киев.
 

Най-висшестоящият американски боен военачалник Чарлз " CQ " Браун изясни пред публицисти на път за срещата в Украйна, че киевските войски " би трябвало да извърнат внимание на темповете си на доставяне и на метода на осъществяване ".
 
 
 

 

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР