Ракетните инженери и неврохирурзите не са по-умни от обикновения човек,

...
Ракетните инженери и неврохирурзите не са по-умни от обикновения човек,
Коментари Харесай

Неврохирурзите и ракетните инженери не са по-умни от обикновените хора

Ракетните инженери и неврохирурзите не са по-умни от елементарния човек, т.е. имат същото равнище на просветеност като средностатистическото население. До това умозаключение са стигнали учени от University College London и други проучвателен центрове в Обединеното кралство. Те разгласиха констатациите си в British Medical Journal.
Изследователите сравнили коефициента на просветеност на 329 аерокосмически инженери и 72 неврохирурзи с IQ на 18 257 " елементарни " хора. Всички участници работили над онлайн тест за премерване на шест разнообразни знака, свързани с интелигентността, в това число умения за обмисляне, размишление, работна памет, централизация и прочувствена просветеност. При отчитане на резултатите от проучването са взети поради и фактори като пол, коя ръка е водеща и трудов опит по специалността.
Оказало се, че авиокосмическите инженери и неврохирурзите се разграничават от средностатистическите жители единствено в два аспекта. Първите имат по-добра дарба за умствена централизация и внимание, до момента в който вторите имат по-силна дарба за обработка на семантична информация. В съпоставяне с всеобщото население, ракетните учени не се открояват по никакъв метод. Неврохирурзите били по-бързи от другите при решаването на проблеми, само че пък тяхната скорост на припомняне била по-бавна.
Авторите на публикацията признават, че проучването е по-скоро наблюдателно, т.е. не разкрива причинно-следствена връзка сред равнището на просветеност и специалността и не включва целия набор  от авиокосмически инженери и неврохирурзи.
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР