Ракети, доставени наскоро от Северна Корея на Русия, са били

...
Ракети, доставени наскоро от Северна Корея на Русия, са били
Коментари Харесай

Белият дом: Северна Корея е доставила на Русия балистични ракети за атака срещу Украйна

Ракети, доставени неотдавна от Северна Корея на Русия, са били употребявани в масирани офанзиви в Украйна през последните дни, съобщи през днешния ден Белият дом, като осъди " сериозното и обезпокоително нарастване " на поддръжката на Пхенян за Москва, съобщи Франс прес.

" Нашата информация сочи, че Северна Корея неотдавна е предоставила на Русия системи за изстрелване на балистични ракети и няколко балистични ракети ", някои от които след това са били употребявани на 30 декември и 2 януари при удари по Украйна, съобщи представителят на Съвета за национална сигурност на Съединени американски щати Джон Кърби.

Сега Съединени американски щати и техните съдружници ще отнесат въпроса до Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, защото това прекачване на ракети съставлява нарушаване на глобите на Организация на обединените нации против Северна Корея, сподели Кърби.

Русия има намерение също да закупи ракети от своя съдружник - Иран, съобщи представителят.

" Ще наложим спомагателни наказания против тези, които работят за улеснение на този трансфер на оръжия сред Русия и Северна Корея и сред Русия и Иран ", добави той.

Инфо: Българска телеграфна агенция

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР