Ракетата трябва да принесе висока елиптична орбитална апаратура с размер

...
Ракетата трябва да принесе висока елиптична орбитална апаратура с размер
Коментари Харесай

За Пръв Път В Историята: Изпращат Сонда В Слънцето!

Ракетата би трябвало да принесе висока елиптична орбитална инсталация с размер на дребна кола. За това една от най-мощните ракети в света към този момент е оборудвана с спомагателен трети стадий. Както се оповестява, третият стадий на твърдо гориво Star 48BV се обезпечава от иновационните системи на Northrop Grumman.

Parker Solar Probe, която носи името на астрофизика Юджийн Паркър, ще би трябвало да направи 24 прехода към Слънцето през идващите седем години. Създателите на сондата чакат, че ще могат да се приближат до звездата на разстояние 6,1 милиона километра над повърхността си. Толкова покрай Слънцето преди този момент не беше доближил нито една сонда, основана от индивида.

Parker Solar Probe е снабдена с редица принадлежности, ситуирани под солиден топлинен щит, който би трябвало да се защищити сондата, в това число камерата, устройството за премерване на магнитни и електрически полета в атмосферата на слънцето. Тя има и два инструмента за премерване и наблюдаване на частиците " безоблачен вятър ".

Очаква се първите получени от Слънцето фрагменти да бъдат трансферирани на Земята през декември.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР