Ракетата, която падна във ферма в село Пржеводов, Полша, е

...
Ракетата, която падна във ферма в село Пржеводов, Полша, е
Коментари Харесай

Моравецки: Русия може да е режисирала инцидента с ракетата, за да скара Украйна и Полша

Ракетата, която падна във плантация в село Пржеводов, Полша, е руско произвеждане и евентуално е била на въоръжение в украинските сили за противовъздушна защита. Не бива да се изключва сюжет на Кремъл, при който умишлено да е готова такава провокация, с цел да се провокира разкол сред поляците и украинците.

Това съобщи пред полския Съвет за национална сигурност министър председателят на страната Матеуш Моравецки, съобщи Укринформ. Той акцентира, че през вчерашния ден Русия нанесе масиран ракетен удар против територията на Украйна и забележителна част от ракетите падна в западната част на страната, в това число в региони край полско-украинската граница.

По думите му, това основава " идеалния вид " за реализиране на провокация против Полша от страна на руснаците. Моравецки означи, че ракетата, паднала на полска територия, евентуално е била на въоръжение в украинската войска, само че " не трябва да се изключват никакви сюжети ".

“Ние прелестно знаем, че руснаците могат да си служат с агитация, само че могат и да възнамеряват избрани дейности. Винаги би трябвало да си даваме сметка, че всичко това става в изискванията на жестоката война, водена от Русия против Украйна. Следователно Русия, която трескаво отстъпваше от Херсон, може да е желала да режисира такива събития, при които офанзивата да е един от спомагателните или главните детайли, с цел да скара Полша и Украйна. “ – акцентира полският министър председател.

Той увери, че всички служби в Полша са в положение на подготвеност да подсигуряват сигурността на страната.

Превод Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР